A német lakosság kétharmada támogatja, hogy még több térfigyelő kamera legyen az utcákon, és az emberek a rendőrség megerősítését akarják – ez derült ki egy a berlini terrortámadást követően készült közvélemény-kutatásból.
A YouGov által végzett kutatás december 21 –s 23 közt készült, kétezer fős reprezentatív mintán. A felmérés eredményei szerint a német lakosság 73%-a támogatja a rendőrség létszámának növelését, 61%-a pedig a terrortámadás után alapkövetelménynek tartja a rendőrség eszközállományának javítását.
A DPA hírügynökség beszámolója szerint a YouGov kutatása arról is kérdezte az embereket, hogy a kormány milyen erőket mozgósítson a terroristák ellen. A kutatás során kiderült, hogy minden második német a hadsereg bevonását tartja szükségesnek a rendfenntartásba, amennyiben újabb terrortámadás történik.
A német hadsereg jelenleg csak akkor válik érintetté a terrorfenyegetés kezelésében, ha a rendőrség segítséget kér bizonyos kritikus események során. A Bundeswehr és a rendőrség első közös gyakorlata márciusban várható. A lakosság várakozásai szerint a jövőben a hadsereg nagyobb szerepet kap majd a válsághelyzetek kezelésében.

http://www.hidfo.ru/2016/12/tobb-terfigyelo-kamerat-es-a-hadsereg-bevonasat-akarjak-a-nemetek/