Az Alternatíva Németországnak párt szerint Angela Merkel a terroristaveszélyre hivatkozva megerősíti a biztonsági intézkedéseket, de a hatósági fellépésre nem csak a terroristák számíthatnak – a terrorizmus ürügyén elkezdik felszámolni a bevándorlást ellenző pártokat is.
Angela Merkel német kancellár vasárnap bejelentette, hogy a német hatóságok jelentős eredményeket értek el az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel szemben, és ennek eredményeként megemelik a terrorfenyegetés készültségi szintet, mert számítani lehet a terrorszervezet ellenlépéseire, újabb terrortámadásokra. December 2-án az Europol is arra figyelmeztetett, hogy az ISIS meggyengülése miatt újabb terrortámadások történhetnek Európában.
A német ellenzék azonban nem támogatja feltétel nélkül a biztonsági intézkedések szigorítását; az AfD berlini szervezetének szóvivője arra hívta fel a figyelmet, hogy a hatóságok nem csak a terrorszervezetek elleni harcra használják a kiterjedtebb jogköröket, hanem arra is, hogy nyomás alatt tartsák a bevándorlást ellenző pártokat. Ronald Glaser szerint „a kormány tovább szigorítja a biztonsági intézkedéseket. Azt mondják, hogy a muszlim fundamentalisták miatt, de ugyanezt az ürügyet fogják felhasználni adóemelésre és az ellenzék kordában tartására. Persze ezek az intézkedések népszerűbbek, ha a terrorfenyegetéssel hozzák összefüggésbe.”
Glaser szerint Németországnak nem az általános biztonsági intézkedéseket kell fokoznia, hanem a hatóságoknak garantálnia kellene, hogy a Németországban tartózkodó, terrorista kötődésű személyeket azonnal visszaszállítsák a származási országba. Ez mindeddig nem történt meg, különböző jogi kiskapukra hivatkozva. Emellett azt is meg kellene akadályozniuk, hogy a most működő vallásos csoportok külföldi támogatóktól pénzhez jussanak, mert ez lenne a legfontosabb intézkedés a biztonság megőrzése érdekében – mondta.

http://www.hidfo.ru/2016/12/merkel-a-terrorizmusra-hivatkozva-elnyomja-az-ellenzeket/