karacsonyi-bevasarlas-ajandek-oktober-amerikaiak-kapitalizmus-hidfo-ru
Egy friss közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak már most elkezdték a bevásárlást karácsonyra és az újévre; a jelentés szerint hatalmas összegeket fizetnek ki játékokért és elektronikai cikkekért, pedig még közel három hónap van hátra év végéig.
A CreditCards.com közvélemény-kutatásának eredményei szerint az amerikaiak már megkezdték a nagy bevásárlást; több mint 34 millió ember, az amerikaiak 14%-a már aktívan vásárolja a karácsonyi ajándékokat. A megkérdezés szerint közülük egymillió már végzett is a bevásárlással. 30%-uk pedig úgy gondolja, hogy valószínűleg nem tud végezni a bevásárlással december végéig.
A felmérés legégetőbb vonatkozása azonban az, hogy a vásárlási lázban érintettek közel 37%-a 30 év alatti. Tehát a korábbiakhoz képest is vad kapitalizmus szelleme leginkább a fiatal generációt fertőzi.
A vásárlási lázban érintettek tekintélyes hányada azonban egyetért abban, hogy ez a tevékenység egyben folyamatos stresszt forrása is. Emiatt egyáltalán nincsenek megelégedve az “ünnepi előkészületekkel”, amit leginkább kényszerűségként, társadalmi nyomásként élnek meg.
Ugyanakkor jelentős réteget képviselnek azok a válaszadók is, akik maguk nem érintettek ugyan, de a környezetükben lévők vásárlási lázát kifejezetten idegesítőnek tartják. Így előszeretettel beszélnek is róla – a közösségi médiában szintén gyakori konfliktusforrássá válik a “karácsonyi készülődés”.
“Annak ellenére, hogy a boltokban tömegek sorakoznak, minden ötödik embernek a számítógép, vagy a telefon a fő bevásárló-eszköz.” – áll a jelentésben.


http://www.hidfo.ru/2016/10/oktoberi-ajandek/