Mevlüt Cavosoglu török külügyminiszter szerint a német politikusok ellátogathatnak az Incirlik légibázisra, ha jól viselkednek, és a parlament döntése ellenére nem ismerik el az örmény genocídiumot.
Júniusban a török kormány megtiltotta, hogy egy német delegáció belépjen a létesítmény területére, ahol a Bundeswehr alakulatai állomásoznak, miután a német parlament elfogadott egy határozatot, melyben népirtásnak nyilvánította az Oszmán Birodalom örmények ellen folytatott tömeges gyilkosságait. A tiltás ellenére a német kormány úgy döntött, hogy szeptember közepén újabb delegációt küld az Incirlik létesítménybe.
Cavosoglu a Die Welt német lapnak nyilatkozva nemrég azt mondta, “ha Németország továbbra is úgy viselkedik, mint most”, Törökország fontolóra veheti a látogatások engedélyezését. Ezt a kijelentést válaszként adta arra, hogy a német kormány szóvivője, Steffen Seibert nemrég azt mondta; az örmény genocídium elismeréséről hozott határozat jogilag nem kötelező érvényű a kormányra nézve.
Augusztus 29-én Cavosoglu azt mondta, a német politikusok esetleg mégis ellátogathatnak a létesítménybe, mert a német kormány hajlandóságot mutatott arra, hogy elhatárolja magát a Bundestag döntésétől. Az Incirlik létesítményben jelenleg a német légierő Tornado gépei, emellett a szaúdi, katari, brit és amerikai légierő gépei állomásoznak.


http://www.hidfo.ru/2016/09/torokorszag-megmondja-a-nemet-kormanynak-hogy-viselkedjen-jol/