volner-alfahir-hidfo-ru
Volner János, a Jobbik alelnöke egy megdöbbentő Facebook-bejegyzést tett közzé, mely szerint politikai indíttatású zsarolás áldozatává vált. A pártban hónapokkal ezelőtt még intenzív belharc dúlt, de az alelnök által mondottak arra is magyarázattal szolgálhatnak, miért nem vesz részt a Jobbik a bevándorlás- és kvótaellenes kampányban.
A Jobbik alelnöke Facebook-bejegyzésében egy titkos találkozóról ír, melynek során egy kormányzati körökkel jó kapcsolatokat ápoló vállalkozó zsarolta meg őt. Volner elmondása szerint két forgatókönyvet tártak elé: az egyik szerint kilép a Jobbikból, és politikai támadást intéz Vona Gábor ellen. A másik forgatókönyv szerint pedig “rövidesen a Nemzeti Nyomozó Iroda kihallgatószobáján találhatja magát”, és a NAV büntetőeljárást fog kezdeményezni korábbi cégeivel kapcsolatban.
A Facebook-bejegyzés szerint a Jobbik alelnökét “mézesmadzaggal” csalogatták el egy találkozóra, amitől azt remélte, hogy a Fidesz-közeli személytől bizalmas információkat fog kapni a kormánypárttal kapcsolatban. Ez a találkozó azonban átverésnek bizonyult, és a Jobbik alelnöke végül – állítása szerint – zsarolás áldozatává vált.
“A Fidesznek minden lehetősége adott arra, hogy még az unokáim is gazdagságban éljenek. Ezért “mindössze” annyit kell tennem, hogy kiszállok a politikából és búcsúzóul “keményem betámadom” a Jobbikot és személyesen Vona Gábort. Biztos benne, hogy ezt a Fidesz nagyon bőkezűen meg fogja nekem hálálni. Ugyanakkor vegyem fontolóra azt is, hogy ha nem ezt az utat választom, akkor ne lepődjek meg túlzottan, ha a Tállai András fideszes képviselő által vezetett NAV a volt cégeimmel kapcsolatban büntetőeljárást kezdeményez ellenem és rövidesen majd a Nemzeti Nyomozó Iroda kihallgatószobájában találom magam.” – írta.
Egyelőre kérdéses, hogy a Jobbik alelnöke bizonyítani tudja-e ezeket az állításokat, hiszen a leírás szerint kivette az akkumulátort a telefonjából, amiről így vélhetően hangfelvétel sem készült. A Volner János által mondottak ugyanakkor ennél az egyszeri esetnél súlyosabb történésekre hívják fel a figyelmet: hogy a Jobbik vezetői láthatóan semmilyen kampánytevékenységet nem folytatnak egy olyan referendum előtt, amit korábban ők maguk kezdeményeztek.
Vona Gábor, a Jobbik elnöke 2015. május 15-én, az N1TV által közölt Vona7 című műsorban jelentette be, hogy a Jobbik népszavazást kezdeményez a bevándorlással, sőt, kifejezetten a migránsok EU-tagállamokban való szétosztását szolgáló kvótarendszerrel kapcsolatban. Hónapokkal később, 2016. február 24-én Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a kormány népszavazást kezdeményez a migránskvótákkal kapcsolatban.
Bár a kvótareferendum kezdeményezése a Jobbikhoz és személyesen Vona Gáborhoz köthető, nem lehet nem észrevenni, hogy a párt sajtóorgánumai később semmilyen látványos kampánytevékenységet nem folytattak.
Miközben a Fidesz-közeli médiabirodalom olyan látványos kampányt folytat, hogy a kormánypárti médiában lehetetlen nem találkozni a “nem” szavazat leadására történő felhívásokkal, a Jobbik sajtóorgánumaiban semmi ilyesmit nem láthatunk. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap szintén felhívta a figyelmet arra, hogy a Jobbik “feltűnően halk, sőt néma a kvótanépszavazás ügyét illetően”, és gyakorlatilag semmilyen kampánytevékenységet nem folytat.
A miniszter kijelentését látva okkal gondolhatja a Jobbik-szavazó, hogy a Fidesz részéről egy üres Jobbik-ellenes kirohanást láthattunk. Ugyanakkor, a Jobbik-közeli Alfahír kezdőlapját megnyitva szembetűnő: tényleg egyetlen felhívás sem szerepel az oldalon, ami arra buzdítana minket, hogy vasárnap menjünk el szavazni a migránsok betelepítése ellen. Ehelyett találunk korrupciós-vádakat, a kormány kétszínűségét taglaló írásokat, és általánosságban véve ugyanazt az Orbánozást, amit egyébként a Demokratikus Koalíció vagy az MSZP weboldalán is elolvashatnánk.
Mi köze mindennek Volner Jánoshoz?
Volner János saját bevallása szerint zsarolás áldozatává vált, és egy politikai erőhöz köthető gazdasági szereplő erőszakkal arra próbálta rávenni, hogy hagyjon fel a politikával és forduljon a Jobbik ellen. Ha Volner János igazat mond, abban az esetben fel kell tennünk egy a történteknél is kínosabb kérdést: honnan tudhatjuk, hogy rivális politikai-gazdasági közösségek nem zsaroltak meg más Jobbikos vezetőket is, akik később nem mertek egy ilyen történettel a nyilvánosság elé állni?
Ha ilyen zsarolás Volnerrel megtörtént, akkor megtörténhetett mással is, aki a Jobbik meghatározó alakja.
Miért nem láthatunk felhívásokat a Jobbikos sajtóban arra vonatkozóan, hogy vasárnap szavazzunk a bevándorlás ellen? Az Alfahír foglalkozik többek között a népszavazás költségeivel, Orbán Viktor és a kormány hazugságaival, metrófelújítással és celebekkel, de két nappal a referendum előtt sehol a címlapon nem látni olyan felhívást, miszerint nemmel kell szavazni a bevándorlás és kényszerbetelepítés ellen.
jobboldali-mediaAz Alfahír és a Magyar Idők címlapja a kvótareferendum előtt
Bár a Jobbik több vezető alakja is egyértelművé tette, hogy el kell menni és nemmel szavazni, összehangolt, szisztematikus kampánytevékenységet láthatóan nem folytatnak. Ez a népszavazás Vona Gábor és a Jobbik kezdeményezésére történt, valamiért mégis leálltak a kampánnyal, és a saját kvótareferendumuk ügyében mégsem mozgósítják szavazóikat. Azok alapján, amit Volner János a Facebook-on közzétett, felmerül annak lehetősége, hogy nem csak ő, hanem más Jobbikos vezetők is zsarolás áldozatává váltak – esetükben a bevándorláspárti erők részéről – és emiatt nem mernek erőteljes kampányt folytatni a népszavazás előtt.
Ha az a történet igaz, amit Volner János közzétett, akkor ma Magyarországon megtörténhet ilyesmi. Ha Volner János igazat mond, akkor nem zárható ki annak lehetősége, hogy a Jobbik más vezetőit terrorban tartják rivális gazdasági és politikai közösségek, de ellentétben Volner Jánossal, ők ezzel nem mertek nyilvánosság elé lépni. Valamilyen magyarázat ugyanis kell legyen arra, miért nem vesz részt a Jobbik a bevándorlás és az elosztási kvóták elleni kampányban, egy olyan referendum előtt, amit ráadásul ők maguk kezdeményeztek.


http://www.hidfo.ru/2016/09/megzsaroltak-a-jobbik-vezetoit-hogy-ne-vegyenek-reszt-a-kvotaellenes-kampanyban/




Ha érvénytelen a népszavazás, hiába tüntetsz Budapesten a bevándorlás ellen

A kép nem Afrikában készült, hanem egy nyugat-európai nagyvárosban. A kép nem Afrikában készült, hanem egy nyugat-európai nagyvárosban.
Ha nem lesz érvényes a holnapi népszavazás, később már hiába szerveződnek tüntetések Budapesten a bevándorlás ellen, mert a magyar kormánynak nem lesz hatáskörében a bevándorlás elleni fellépés – akkor sem, ha a Jobbik esetleg kormányra jut. Olcsóbb holnap elmenni szavazni, mint később Brüsszelbe utazni egy tüntetésre.
Több mint négymillió ember kell részt vegyen a holnapi kvótareferendumon ahhoz, hogy annak eredménye érvényes legyen, és jogalkotásra kötelezze a kormányt. A választók a következő kérdésre kell választ adjanak:
“Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” (a kérdéssel vigyázni kell, mivel 13,5millió TB kártya van használatban, s valószínűleg a Rózsadombi paktumokat akarják beváltani, tehát akár IGEN, akár NEM, szembeköpik a nemzetalkotó népet, ha őszinték akárnának lenni, nem így fogalmazták volna meg, de akkor nem folytathatnák a pofátlan üzleteiket.)
Amennyiben a referendum eredményes lesz, a kormány ennek megfelelően kell törvénymódosítást végrehajtson; tehát ahhoz, hogy az Európai Unió tömegesen bevándorlókat kezdjen küldeni Magyarországra, előbb a magyar országgyűlés is hozzájárulását kell adja.
Ugyanakkor, ez a kérdés nem csak a bevándorlásról szól, hanem a tagállami jogkörökről is; arról, hogy később Brüsszelben, vagy Budapesten kell-e tüntetni a bevándorlás ellen, ha megkezdődik a tömeges betelepítés. Ha a holnapi referendum érvénytelen lesz, a magyar lakosság többsége hallgatólagosan belegyezik abba, hogy az Európai Uniónak ne kelljen megkérdeznie a magyar országgyűlést arról, hogy indulhat-e a tömeges betelepítés.
Az érvénytelen referendumot követően a betelepítés látványossá válásakor hiába szerveződik bevándorlásellenes tüntetés Budapesten, hiszen a magyar országgyűlésnek ebbe már nem lesz beleszólása; Brüsszel a magyar politikusok jóváhagyása nélkül is megkezdheti az arab és afrikai migránsok tömegeinek Magyarországra betelepítését, ezért a Kossuth téren, a parlament épülete előtt hába tüntetünk.
Ez a feltétel akkor sem fog változni, ha esetleg kormányváltás történik: a holnapi népszavazás eredményei nem válnak semmissé egy kormányváltással, így egy esetleges Jobbik-kormány esetén is Brüsszelbe kell majd elutazni tüntetni, ha nem akarjuk, hogy a magyar nagyvárosokat ugyanúgy arab és afrikai tömegek lakják, mint a nyugat-európai nagyvárosokat.

http://www.hidfo.ru/2016/10/ha-ervenytelen-a-nepszavazas-hiaba-tuntetsz-budapesten-a-bevandorlas-ellen/