Terrorcselekmények elhárítására képzett különleges erők fogják védeni az atomerőműveket Belgiumban. A tömeges bevándorlás közepette a nukleáris létesítmények is a terroristák célpontjává váltak.
Az utóbbi hónapok során Belgium atomerőműveit 140 fős katonai személyzet védte. A De Morgen lap beszámolója szerint azonban az atomerőművek nem átmenetileg kerültek célkeresztbe, hanem hosszú távon is terrortámadás célpontjává váltak. A kormány döntést hozott arról, hogy a nukleáris létesítmények állandó őrizetét egy olyan fegyveres testület veszi át, melynek tagjait arra képezték, hogy kezelni tudjanak egy atomerőmű elleni terrortámadást.
Az új terrorelhárítási egységek jövő év elejétől veszik át a nukleáris létesítmények őrizetét, és félautomata fegyverekkel lesznek felszerelve. Belgiumban az atomerőművek őrizetét eddig magáncégek fegyvertelen alkalmazottai látták el – a kormány a március 22-i brüsszeli terrortámadást követően döntött arról, hogy fokozott biztonsági intézkedéseket léptet életbe, ekkor a hadsereg vette át a létesítmények őrizetét.


http://www.hidfo.ru/2016/09/hosszu-tavon-is-terrortamadas-celpontjava-valtak-az-atomeromuvek/