Németország identitárius hidfo.ru
Szombaton a német identitárius mozgalom kilenc tagja mászott fel a Brandenburgi kapura, hogy figyelemfelhívó akcióval tiltakozzanak a nem-európai népcsoportok betelepítése, és a hatóságok látványos tétlensége ellen. A Tagesspiegel beszámolója alapján rekord sebességgel igazoltatták őket, és “faji gyűlöletkeltés” miatt indul eljárás ellenük.
Jobboldali aktivisták foglalták el a Brandenburgi kaput szombaton – írja a Tagesspiegel német lap. A beszámoló nem győzi hangsúlyozni, hogy a figyelemfelhívó akciót szervező csoportot “régóta figyeli a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal”, és a rendőrök azonnal igazoltatták őket.
Az indentitárius mozgalom akciója a hatalmi elit felelőtlenségére, a hatóságok tétlenségére, és a tömeges bevándorlással járó iszlamizálódás veszélyeire akarta felhívni a figyelmet. Bár a német rendőrök december végén közbeavatkozás nélkül nézték végig, amint a kölni dóm környékén közel-keleti és afrikai migránsok csoportosan követnek el szexuális zaklatást fiatal nők ellen, az identitárius mozgalom tagjai ellen valamiért azonnal és határozottan felléptek. A Tagesspiegel szerint az aktivistákat igazoltatták, és “faji gyűlöletkeltés” miatt indul eljárás ellenük.

“Faji gyűlöletkeltés” – nem akarnak Közel-Keletet csinálni Európából
A lap emellett kötelességtudóan sorolja, hogy ki mindenki ítéli el a tiltakozó akciót. Michael Müller, Berlin polgármestere például azt mondta, ez egy “undorító cselekedet” volt, aminek az a célja, hogy
aláássa a demokráciát a békés, toleráns Németországban.
Müller köszönetet mondott a rendőrségnek a gyors fellépésért – de ez még nem minden, a Tagesspiegel egy CDU-s politikus, Frank Henkel véleményét is azonnal közölte, aki szerint szintén undorító volt az akció.
A politikailag korrekt német sajtó azóta elkezdett szakértőket nyilatkoztatni, miszerint szorosabb ellenőrzés alatt kell tartani az online közösségi médiát, mert az identitárius mozgalom ott hatékony toborzó tevékenységet folyat, és támogatóik száma gyorsan nő.


http://www.hidfo.ru/2016/08/uj-jobboldali-szervezet-tiltakozik-az-eroszakos-lakossagcsere-ellen/