A YouGov piackutató intézet felmérése szerint mára a német lakosság kétharmada ellenzi a “befogadás politikáját”, amit Angela Merkel annak ellenére nem akar feladni, hogy ezzel lassan saját pártja bukását okozza.
A YouGov július végi mérése során a megkérdezettek 66%-a nem értett egyet a kancellár bevándorláspolitikájával, miközben mindössze a válaszadók 27%-a támogatta a Merkel által képviselt nézeteket. 2015 augusztusa óta ez a legalacsonyabb támogatottság: akkor még csak a megkérdezettek 51%-a mondta azt, hogy nem ért egyet a kancellár politikájával.
Angela Merkel mostanra láthatóan szembefordult a többségi német lakossággal, és a Németországban élő nem-európai migránsok érdekeit védelmezi a többségi lakossággal szemben. Németországban a lakosság több mint 20 százaléka bevándorlók leszármazottja – ennél alacsonyabb már aligha lehet a kancellár bevándorláspolitikájának támogatottsága, hiszen ezen a ponton már nem a németek jelentik a kancellárt támogató tömeget, hanem azok az emberek, akik maguk is – vagy felmenőik – bevándorlóként érkeztek Németországba.
“Meg tudjuk csinálni”mondta.
A YouGov felmérése július 26 és 29 közt készült. A mérés során azt kérdezték az emberektől: “Mi a véleménye Merkel kijelentéséről – ‘Meg tudjuk csinálni’ -, amit számos alkalommal elismételt már a nagy számú menekült befogadásával kapcsolatban?”
A közvélemény-kutatás eredményei alapján a németek ellenzik, a bevándorlók támogatják Merkel politikáját.


http://www.hidfo.ru/2016/08/a-nemetek-ellenzik-a-bevandorlok-tamogatjak-merkel-politikajat/