2016. július 12., kedd

Brüsszelből sarcolná Magyarországot a Bilderberg szponzora

Magyar Nemzet hidfo
Simicska Lajos vállalkozása, a Közgép uniós pályázatai alapján indíthat eljárást Brüsszel Magyarország ellen. Több mint 85 milliárd forintot vesznek el a magyar adófizetőktől, amit később Brüsszel által favorizált magyarországi pártok kaphatnak meg.
Az Európai Bizottság azt tervezi, hogy újból vizsgálni fogja Magyarország kormányának pályáztatási gyakorlatát, elsősorban az uniós források elosztásával kapcsolatban. Az ügy kiváltó oka, hogy egy ideje már nem Simicska Lajos vállalkozásai kapják meg az uniós forrásokat.
Az Európai Bizottság korábban több mint 1,6 milliárd forint visszafizetését kezdeményezte, miután nem a Közgép nyerte a győr-gönyűi kikötőfejlesztésre kiírt pályázatot. A cég hamis adatokat szolgáltatott a projektre beadott dokumentációjában, emiatt a Közbeszerzési Hatóság kizárta a pályázatból. Az Európai Bizottság azonban úgy döntött, hogy ha nem Simicska cége viszi a pénzt, a kormány inkább fizesse vissza a projektre kapott uniós forrásokat.
A bizottság most azt tervezi, hogy átalánybírságot szabhatnak ki olyan uniós programok esetében, melyeket nem Simicska Lajos vállalkozása nyer. Abból indulnak ki, hogy az ő vállalkozásai nyerték a közbeszerzések 17%-át, egészen addig, mígnem az oligarcha személyi konfliktusba került a kormányfővel. Ez alapján a bizottság feltételezi, hogy amennyiben nem Simicska nyer meg minden ötödik pályázatot, ott állami részről a piac súlyos korlátozásáról lehet szó.
Az Európai Bizottság ezáltal láthatóan a magyar oligarchák közti korábbi erőegyensúly helyreállítására törekszik, és ennek érdekében több mint 85 milliárd forintot venne el a magyar adófizetőktől.
2014 május 29-én Bajnai Gordon neve volt az egyetlen magyar név a Bilderberg csoport Koppenhágában kezdődő találkozója meghívottjainak listáján. Koppenhágából hazaérkezését követően Bajnait a sajtó arról kérdezte, hogy milyen célból vett részt az összeesküvés-elméletek által övezett csoport találkozóján. A politikus akkor saját közösségi-média profilján számolt be egy újságíróval zajlott beszélgetésről, amelyben azt kérdezték tőle, “kapott-e bármilyen politikai, gazdasági kérdésekkel kapcsolatos, iránymutatást, felkérést, esetleg feladatot?” A politikus a kérdésre azt felelte; “Igen, hogy próbáljam Simicska Lajost megnyerni a Bilderberg szponzorai közé. A tavalyi osztalékból bőven telik rá.”
Simicska Lajos érdekeltségeinek látványos háttérbe szorítása Bajnai Gordon Koppenhágában tett látogatását követően kezdődött meg. Azóta az uniós források leosztására kiírt pályázatokat többnyire nem Simicska vállalatai nyerik meg – ami láthatóan zavarja az Európai Bizottságot.
Később kiderült, hogy az Európai Bizottság egyéb módon is támogatja a Magyarország függetlenségét aláásó politikai pártokat. Szeptemberben nyilvánosságra jutott információk szerint az Európai Bizottság Gyurcsány Ferenc cégének ad támogatásokat. A radikális atlantista politikus ezeknek a vállalkozásoknak a profitjából támogatja saját pártját, a Demokratikus Koalíciót, ami nyíltan az Európai Egyesült Államok létrehozását, és a magyar államiság felszámolását hirdeti.



http://www.hidfo.ru/2016/07/brusszelbol-sarcolna-magyarorszagot-a-bilderberg-szponzora/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése