Angela Merkel hidfo.ru
A Deutsche Welle beszámolt egy közvélemény-kutatásról, miszerint a németek kétharmada ellenzi, hogy Angela Merkel újra induljon a következő évi választásokon.
Az INSA közvélemény-kutató cég a Cicero magazin megrendelésére végezte a felmérést, amiből kiderült, hogy a német lakosságnak mindössze 36%-a akarja, hogy 2017. után újra Angela Merkel és a Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezesse Németországot. Az INSA a Bild német napilap megrendelésére végzett másik mérése pedig arra mutatott rá, hogy a CDU és testvérpártja, a Keresztényszociális Unió (CSU) támogatottsága 30% alá esett. Eközben az Alternatíva Németországnak párt (AfD) – gyakorlatilag a semmiből előtűnve – támogatottsága 15% fölé emelkedett.
Miközben a Deutsche Welle azt írja, hogy Merkel bukása egyértelműen a migrációs válság nem-kezelésére vezethető vissza, a CDU testvérpártja már azt mérlegeli, hogy 2017-ben független pártként indulnak a választásokon, mert politikájukat nem kívánják összekötni a kancellárral, aki egy év alatt kétmillió bevándorlót engedett Németországba. A CSU Stratégiai Bizottságának találkozóján Horst Seehofer, a párt elnöke – és Bajorország miniszterelnöke – azt mondta, hogy amennyiben a CDU nem tudja kezelni az Alternatíva Németországnak párt növekvő népszerűségét, a CSU a CDU-tól független választási kampányt fog indítani.
Az AfD 2013-ban alakult, eredetileg egy megszorítás-ellenes politikai szövetségként, de ma már a 16 német tagállam közül 8 parlamentben jelen van. A párt szövetségi szinten is előretörést mutat, a Deutsche Welle szerint jelenleg a lakosság 12-14 százaléka támogatja.

http://www.hidfo.ru/2016/05/nem-kell-a-nemeteknek-bevandorlasparti-kancellar/