migránsok hidfo.ru
Az elmúlt egy év során ismeretlen migránsok tömegei Magyarországon keresztül megpróbáltak behatolni az Európai Unió területére: a legális út megkerülésével, majd hamis személyazonossággal szöktek volna be Európába. A magyar hatóságok állásfoglalása azonban egyértelmű e téren: csak az jöhet, aki igazolja személyi kilétét, majd engedélyt kap a határátlépésre.
Először a legális határátlépés megkerülésével, majd megtévesztéssel ismeretlen migránsok tömegei próbáltak behatolni Magyarország és az Európai Unió területére, de a kísérletük kudarcba fulladt: azáltal, hogy működésbe lépett a határzár, a hatóságok hosszú távon is kontroll alatt tartják a helyzetet. A határzár működésbe lépését követően a migránsok többek között hamis szíriai útlevelekkel próbáltak belépni Európa kapuin, de többnyire ezek a kísérletek is kudarccal végződtek, hiszen nem csak a csalók, de “Európa kapuőrei” is tisztában vannak e megtévesztés mikéntjével.
Egy évvel ezelőtt még a baloldali liberális pártok Európa vezető politikusaival karöltve intéztek támadásokat a magyar kormány ellen, amiért úgy döntött, hogy bár nálunk nyílik Európa egyik kapuja, ezen a kapun nem szabad válogatás nélkül mindenkit beengedni. Bár Magyarországon át húzódna az egyik fő migrációs útvonal, az ország mégis elkerülte, hogy a Kölnben és Stockholmban történtek Budapesten történjenek meg, hiszen még az erőszaktevők beözönlése előtt lezártuk az ország kapuit.
Ezt az intézkedést nemrég a brit hírszerző szolgálat egyik volt vezetője is szükségesnek nevezte: Richard Dearlove, az MI6 volt vezetője hétfőn a BBC-nek nyilatkozva azt mondta, Európa populista felkeléssel kell szembenézzen, ha nem tudja kontroll alatt tartani a helyzetet.
“Ha Európa nem tudja meggyőzni a lakosság többségét arról, hogy kontroll alá tudja vonni a migrációs válságot, az Európai Unió csak abban reménykedhet, hogy megkegyelmez neki az a populista front, ami már most éledezik.” – mondta.
Dearlove egyúttal óva intette az Európai Uniót attól, hogy megadja a vízummentességet Törökországnak, hiszen a migránsok nagy része éppen Törökországon és az Égei-tengeren keresztül érkezik Európába.
Az ehhez hasonló szakértői nyilatkozatok azt mutatják, hogy Magyarország helyes döntést hozott az ismeretlen migránsok beözönlésének megakadályozásával. Mielőtt bárkit is átengedünk az országhatárokon, a minimális elvárás, hogy hiteles információval rendelkezzünk arról, pontosan ki, és milyen céllal akar belépni országunkba. Amennyiben egy bevándorló megtévesztéssel élve – hamis személyazonossággal, vagy személyi kilétének, származási országának eltitkolásával – próbál bejutni Magyarországra, okkal feltételezhető, hogy jobb nekünk, ha inkább a határon kívül tartjuk. Hiszen személyigazolás nélkül a hatóságok nem tudnák garantálni, hogy nem egy újabb terroristát, nemi-erőszak tevőt, vagy szatírt engednek-e be az országba.

http://www.hidfo.ru/2016/05/magyarorszag-nem-engedte-be-az-ismeretlen-migransok-tomegeit/