tkk
Aleppo kormányzóságban a kormányhadsereg főparancsnoksága “ünnepélyes hangvételű” nyilatkozatban közölte tegnap, hogy ők mindent megtettek a helyzet békés rendezése érdekében, ám a török maffia által abrakolt martalóchordák nem hajlottak a jó szóra. Ezért aztán magukra vessenek a következményekért!
Ez a nyilatkozat pedig minden valószínűség szerint a terrorbandák nekrológjaként kezelendő. Az szíriai hadsereg fölindultsága pedig érthető azok után, hogy a latrok Aleppo kurdok kezelte városrészeit vegyifegyverekkel bombázták.
Észak-Aleppo tartományban a török tüzérség és az amerikai légierő által támogatott an-Nuszra tovább mészárolja a térségben már megroppant ISIS-sátánhordát. A szír-orosz légipáros pedig alkalmanként az an-Nuszra bűnbandát.
Daraa tartomány délnyugati részén-az ún. “katlanvidéken”-az izraeli-jordán határ térségében, a terrorkalifátus hordáit kiszorították Advan és Saham al-Golan településekről. A tolóerő az ISIS egykori szövetségesei 2014-ig,-mára halálos ellenségei. (Jó arab szokás!) Nyugati, délnyugati irányba tolták őket, az izraeli határra. Meg a jordán határra.
dar
A két jószomszéd pedig tárt karokkal, tankokkal meg egyéb ínyencségekkel várja az érkező dzsihadistákat. Meg előre kiásott gödrökkel.
Menekülési útirány-másik-lehetne még tán az ellenkező. Az an-Nuszra meg egyéb őket üldöző-náluk jottányival sem jellemesebb-banditahordák talán kevésbé halálosak rájuk nézve mint az izraeli vagy a jordán hadsereg, de az őket irtó “tezsvíreken” túl meg a szír kormányhadsereg. Úgyhogy lehet válogatni. Ki-mi likvidálja őket? Három ország talajerő utánpótlását gazdagíthatják. Van tehát választék. Ebből viszont hiányzik az életbenmaradás esélye. Szóval az ISIS-nek gyalázatosak a kilátásai. A szír kormányerők egyelőre továbbra is lábhoz tett fegyverrel nézik, ahogy a pribékhordák pusztítják egymást.
Damaszkusz tartomány déli fertályán viszont a terrorkalifátus lendült támadásba egykori szövetségesei ellen. Az ISIS latrok Arouba település an-Nuszra martalócainak sorait ritkították nagy buzgalommal, és ki is szorították őket a helyiségből.

http://www.balrad.com/2016/04/09/sziria-105/