löv
Aleppo városának Sheikh Maksoud nevű lakónegyedébe berontott az an-Nuszra horda, és utcai harcokat vív az USA által favorizált YPG nevű kurd csoporttal. Az an-Nuszrát pedig az USA térségbeli legfőbb szövetségese, az ankarai maffia támogatja. Érdekes fölállás, az már biztos. Amerikai drónok az an-nuszrásokat ölik, a török tüzérség a kurdokat. Mindez egyidejűleg.
A “Dzshebhat an-Nuszra” már annyira nagy legénynek érezte magát, hogy az Aleppo közeli Muheym-Handrat falunál rohamot intéztek a kormánycsapatok ellen. Úgy is mondhatni, hogy nem volt ez jó ötlet a részükről. “Eredmény” tekintetében pedig kimondottan rossz ötlet volt. Nagyot buktak.
Aleppotól déli irányban pedig a kormányerők előkészületei zajlanak.
A Damaszkusz melletti Yarmouk-palesztin menekülttáborból viszont az an-Nuszra latorjait üldözte ki az ISIS martalócbanda.
Deir ez-Zor városnál a kormányerők teljesen megsemmisítettek egy Palmürából valahogy elmenekült, ám a környékben összeverődött dzsihadista pribékbandát.
Homsz tartományban az orosz, Idlib tartományban a szír légierő “illetékesei” tették a dolgukat. Az oroszok “fülest” kaptak, hogy Es-Suhne közelében egy ISIS-olajkonvoj… Igaz volt az info. Konvoj kipipálva. Pedig állítólag a készletből a dzsihadisták zsoldját kellett volna kifizetni.
A szír kormányhadsereg által stabilizált helyzetű Al-Dumayr légitámaszpontról pedig immáron a szír légierő elindította a rendszeres és üzemszerű légi féregirtást.
Ismét bemutatták a szír hatóságok a migránsválság megoldását. Palmürába megindult a civil lakosság visszatelepülése.
A városba a sátánfattyak által telepített robbanószerkezeteket szíriai és orosz tűzszerészek hatástalanították, mielőtt az emberek visszatelepítését megkezdhették.
Kormányzati források szerint most tíz, nőket és gyermekeket is szállító busz érkezett az ókori romokról híres városba, miután két napja már 400 civilt sikeresen visszatelepítettek. Újfent beigazolódott: ha nyugalom van, a szíreknek eszük ágában sincs Európába jönni. Igaz, a nyugalomért tenni kell. Azért pedig mindezidáig csak Oroszország és a szír hadsereg és szövetségesei tettek.
http://www.balrad.com/2016/04/10/sziria-106/