A harci cselekmények tovább zajlanak, és ez egyúttal a bűnözők tömeges pusztulását jelenti.
Damaszkusz közelében Kelet-Gutában a kormányerők fokozták nyomásukat az an-Nuszra bandára, amely kétségbeesetten védekezik. Mindazok dacára pusztulnak is szép számmal. De még tartják magukat.
kelg
A Raqqa provincia északi részén fekvő Ain Issa városából megpróbált az ISIS bűnbanda kitörni-Törökország irányába. De a kurdok ezt meghiúsították.
Deir ez-Zorban földalatti csaták dúltak/dúlnak. A kormányhadsereg egyre több alagutat fedez fel, amit a sátánista pribékek vájtak a föld alatt. Most ezeken keresztöl szivárognak a latrok hátába, és irtják őket.
Qaryateyn ISIS-rablóvár már a tegnapi pribékkirohanás dacára is a bukás szélére került. Pedig a kétségbeesett latrok két irányba is megpróbálkoztak valamiféle felszabadító kirohanással, de elvéreztek az akcióban.
Ráadásul a kormányhadsereg tüzérsége már meg is ágyazott magának a környéket uraló Jebel Qaryateyn-csúcson. Onnan-állítólag-még a lakásablakokon is be lehet ágyúzni.
htr
Homsz tartományban Palmürától nem messze még azért zajlanak az utómunkálatok. Az ISIS-vadász helikoptereknek akadt tennivalójuk tegnap is.
A “Dzshebhat an-Nuszra” latorbanda tegnap nagy fogcsikorgatások közepette ismét “átfogó offenzívát” helyezett kilátásba. Ezúttal Aleppo tartomány északnyugati fertályán szándékozzák lerohanni a kormányerőket. Ebben lesz majd segítségükre a másik jeles latorhorda, a “Szabad Szíriai Hadsereg”. Állítólag kellően feltöltődtek az utóbbi napokban. Kaptak nőket, imádkozhattak kedvükre a mecsetekben, és száz-száz dollárt is kaptak szórakozásra a martalócok. Szóval kiélvezhették életük utolsó pár napját.
Aleppo török határmenti térségében Jarabulus városnál a kurd erők szorongatott helyzetben vannak. Dél felől a dzsihadista martalócok támadják, északi rányból a török tüzérség lövi őket.
Közben Törökország területéről tömegesen vezénylik át az ISIS latrokat Szíria területére. Újabb bizonyítékok az ankarai maffiai és az ISIS bizniszeléseiről.
Szevasztopoli bázisáról tegnap kifutott az orosz Fekete-tengeri flotta “Szerpuhov” nevű rakétavető hajója. Erről az úszó alkalmatosságról érdemes tudni, hogy rendesen föl van szerelve “Kalibr” szárnyasbombákkal. A “Szerpuhov” rendeltetési helye a Földközi-tenger.
A “Szerpuhov” testvérkéje, a “Ziljonnüj Dol” korvett már több mint egy hónapja áthaladt a Boszporuszon-a törökök nem kis bosszúságára-és szintén a Földközi tengerre hajókázott. Ott várja már az érkező testvért.
A Latakia tartománybéli Hmeymim orosz légibázison új felfedezést tett a sajtó. Miközben egy felszálló repülőgépet filmeztek, a tájban feltűnt egy telepített “Iszkander-M” névre hallgató objektum is.
Az ankarai maffia egyre jobban belesüllyed Kardigan Nagy Ottomán hülyeségébe.
Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant csütörtökön a főként kurdok lakta délkeleti Diyarbakir városban egy rendőröket szállító kisbusz mellett, 7 rendőr meghalt, további 27 személy megsebesült, köztük 14 civil – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.
A külvárosi út szélén álló autóba rejtett pokolgépet távirányítóval akkor hozták működésbe, amikor a készenléti rendőrség páncélozott járműve elhaladt mellette. Az akciót nagy valószínűséggel a kommunista Kurd Munkáspárt hajtotta végre.
http://www.balrad.com/2016/04/01/sziria-99/