A szír-török határ török oldaláról Kardigan hadseregének tankjai Szíria Idlib tartományának Dikmetash nevű települését lőtték két ótán keresztül.
Sheikh Hilal térségében a dzsihadisták ismét egy elkeseredett kísérletet tettek az “Élet Útja” egy szakaszának a megkaparintására. Aleppoba szorított tezsvírjeik gondjain enyhítendő. Most is rajtavesztettek. A szír SANA hírügynökség jelentése szerint a kormányhadsereg teljesen fölmorzsolta a támadó hordát, számos latoregyedet elpusztítva.
Latakia hegyvidéki területein dzsihadistáknak nem éppen biztonságos dolog bámészkodgatni a békés tájban. Látványos módon. Mert valahonnan jön egy orosz vadászrakéta, oszt’… Ali Al-Darii az “Ahrar al-Sham” banda latorvezére és szűkkörű kísérete megtanulhatta a leckét. Sokra már nem jutnak a tudásukkal.
A szír kormány és a “mérsékelt” kormányellenes terrorcsoportok között egyeztető Központ vezetője Szergej Kuralenko altábornagy tegnap a fegyverszünetet aláírt 23 banda fejeivel tárgyalt.
szt
Az egykori latorvezérek KÉRTÉK az orosz erők és szír kormánycsapatok védelmét a dzsihadista féreghordákkal szemben, és ígérték, hogy a fegyverszünet lejártával a szír kormányhadsereggel együttműködve, minden erejükkel a Daesh és az an-Nuszra Front ellen fognak harcolni. Rossz hír ez nagyon az amerikaiaknak, akik kényszeredetten beismerték: Szíriában Moszkva vette át a karmesteri pálcát.
Most pedig buzgón hálálkodnak Oroszországnak a fegyverszünetért.

Mindezzel együtt is Szíria egész területén folytatódott tegnap a kormánycsapatok levegőből és földön egyaránt hatásos féregirtó offenzívája.
Deir ez-Zornál megint nagyot buktak tegnap a dzsihadisták.

http://www.balrad.com/2016/03/06/sziria-75/