2016. március 21., hétfő

Az utóbbi időkben kevés a donbasszi hír!: viszonylagos nyugalom van az ukrán-donbasszi határon.

Ez persze korántsem jelenti a teljes fegyvernyugvás. Donyeck és Gorlovka környékén továbbra is időnként heves lövöldözés van. Kiváltképp igaz ez a Donyeck-Gorlovka (egykoron valóban kiváló minőségű) autópálya jaszinovatajai elágazásának környékére. Ahol azért a “fegyverszünet” dacára szépen termelődik a dnyepropetrovszki hősi parcella számára az alapanyag. Az utóbbi egy hétben legalább tíz valcmanista került a “lerakóba”!
A szokásos helyeken vannak ismétlődő jelleggel összecsapások, bár ezek inkább a valcmanista latortüzérség már megszokott dühkitörései. Ez az állítás igaz donyecktől Sirokinoig.
Nyugtalanító hír, hogy kiváltképp Donyecktől északi területeken fölszaporodott a valcmanista nagykaliberű tüzértechnika száma. De amíg csak vonulgatnak ide-oda, nincs nagy baj.
Ma reggel moszkvai idő szerint öt órakor útnak indult az orosz főváros melletti Noginszk “logisztikai városból” az 50. “gumkonvoj.” Az 50. konvoj 50 kamionból áll, és 1100 tonna humanitárius segélyt szállít Donbasszba. Többek között vetőmagvakat is. Érkezésük március 23.-án várható a célállomásokra.
ötv
A jelenlegi donbasszi katonai helyzetre talán a legjellemzőbb ez az alábbi, mai videofelvétel. Georgijevkánál és Zajcevonál két új “határátkelő” nyílt meg ma.

http://www.balrad.com/2016/03/21/donbassz-133/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése