A feldúsított erők két irányba indítanak offenzívát. Egyik részük Homsz-tartomány felé indult, míg a másik rész Idlib-tartomány latormaradványait megsemmisíteni kelt útra.
Latakia hegyvidéki területeire is újabb páncélosokkal és tankokkal megerősített kormánycsapatok érkeztek. A feladatuk nem kétséges.
Homsz tartományban tegnap nagyon keserves napot szerzett az orosz légierő az ISIS-nek. Egy komoly helyi erősségüket tarolt le Talat al-Souda településnél, ami nagyban elősegítette a földön működő kormánycsapatokat, hogy késő estére másfél kilométerre meg tudták közelíteni a Quraytayn városát, ami afféle martalócvárként funkcionált eddig. Most viszont nagy valószínűséggel vagy félezer ISIS-lator temetője lesz.
ole
Tegnap végképp megrogyott Aleppo tartomány dzsihadista hordája. Hanassertől keletre Al-Kabir, Al-Al és Al-Hayat falvakból kisöpörték őket. Az életben maradott latrok fejvesztve menekülnek Raqqa irányába. Útjuk során viszont csapdába estek Tal Barhouth településnél. ISIS és tezsvírszervezetek martalócainak százai pusztultak el a kormánycsapatok csapdájában.
Deir ez-Zor mintegy hatvan százaléka már a kormányerők kezére került tegnap estig. A város elveszejtése a bűnbandák számára a véget jelenti. Hiszen a szír kormányerők akkor már csak hatvan kilométerre lesznek a “latorfőváros” Raqqától, és-közte semmi. Ami néhány óra alatt bejárható.
sem
http://www.balrad.com/2016/03/12/sziria-80/