Angela Merkel évtizedes elismertségében alapvető változást hozott a migrációs válság – a németek többsége már elutasítja Merkel migrációs politikáját. A fordulópont azonban akkor jött el, amikor átszakadt a médiacenzúra védőernyője, és a németek többsége szembesült a bevándorlás következményeivel.
Angela Merkel támogatottsága egészen tavaly év végéig töretlen volt; a német társadalom többsége támogatta a “nyitott ajtó” politikát, és a gazdasági problémák ellenére kitartottak a kancellár által képviselt irányvonal mellett. Decemberben azonban mindinkább előtérbe került az a következtetés, miszerint a kancellár támogatottsága pusztán a kiterjedt médiacenzúrának volt köszönhető, ami nem engedi nagy nyilvánosság előtt megmutatni a bevándorlás következményeit. Merkel támogatottsága zuhanni kezdett, miután a magyar kormány úgy döntött, hogy nem tartóztatja fel Berlin kedvéért a migránsáradatot, hanem továbbengedi a bevándorlókat Németország irányába. A sokkterápia szerű eljárás szükséges volt, mert Angela Merkel gyakorlatilag meghívólevelet küldött a világ összes háborús zónájának lakossága számára, és nyíltan arról beszélt, hogy az Európai Unió befogadja a migránsokat – tette ezt mindaddig, amíg az EU perifériaországai különböző indirekt módszerekkel hátráltatták a Németországba irányuló migránsáradatot.
A kancellár támogatottsága rohamosan csökkenni kezdett, miután a migráció fő hulláma elérte a német városokat. Merkel megítélésének romlásában azonban a december végén, Kölnben történt tragédia jelentette a fordulópontot; a német sajtó eleinte csoportosan elkövetett rablásokról számolt be, majd nyilvánosságra jutott, hogy több mint félezer német nő vált szexuális zaklatás áldozatává, egyetlen éjszaka leforgása alatt. Később német rendőrök arról számoltak be, hogy felsőbb utasítások miatt nem léphetnek fel olyan bűncselekmények esetében, amelynek elkövetője bevándorló. A december végén Kölnben történteket már nem tudta eltitkolni a sajtó, mert a nyílt utcán tömegesen elkövetett bűncselekmények elérték azt a kritikus tömeget, ahol már “minden kiderül”. Később egy német televízió volt igazgatója nyilatkozott arról, hogy Németországban totális médiacenzúra működik, és a liberális demokráciában a média működése semmiben nem különbözik a diktatúrákétól, mindössze annyi az eltérés, hogy a cenzúra egy másik ideológia – a liberalizmus – mentén működik.
Most a Bild német napilap arra hívja fel a figyelmet, hogy a megrendelésükre az INSA által végzett felmérésből kiderült: a német lakosság vélekedése alapvetően megváltozott, és a lakosság többsége ellenzi azt, amit Merkel “migrációs stratégiájának” neveznek. Az INSA képviselője, Hermann Binkert azt mondta; “Az eredmények látványosan mutatják, hogy a közhangulat alapjaiban megváltozott. Miközben eredetileg a lakosság relatív többsége támogatta Merkel menekültpolitikáját, az emberek hozzáállása teljes fordulatot vett.”
A felmérés rámutatott, hogy a német lakosság 51,9%-a ellenzi a jelenlegi migrációs politikát, és Merkel bevándorláspolitikájának támogatottsága 17,5%-kal csökkent a Kölnben történtek nyilvánosságra jutása óta. Németországban azonban a migrációval kapcsolatos helyzet nem változott jelentősen tavaly év eleje óta; a változást mindössze az jelenti, hogy a bevándorlás “velejárói” nyilvánosságra jutottak. A német szövetségi rendőrhivatal adatai szerint egy év alatt 186 ezer bűncselekményt követtek el migránsok, ennek többsége rablás, kisebb hányada szexuális zaklatás és/vagy nemi erőszak. December 31.-én több mint 500 nő vált szexuális zaklatás áldozatává csak Köln belvárosában, miközben hasonló bűncselekményekről számoltak be más európai nagyvárosokból, és valamennyit migránsok követték el.


http://www.hidfo.ru/2016/03/a-mediacenzurara-epult-merkel-migracios-politikaja/