Soros György alapítványai és a “nyílt társadalom” ideológiáját képviselő csoportok állnak a Budapesten és számos más városban kezdődő megmozdulások mögött. A tüntetések résztvevőit félrevezetik; a hagyományos értékrend megsemmisítésére felesküdött szervezetek a civil társadalom valós igényeire épülnek rá, amit politikai célokra használnak fel.
A PestiSrácok.hu arról számolt be, hogy Soros György által finanszírozott civil szervezetek folytatják a kormányellenes demonstrációk szervezését. Bár a tüntetők erről láthatóan nem értesültek, a tömegdemonstrációk mögött a bukott SZDSZ holdudvarának elfelejtett tagjai és részben ismert, részben kevésbé ismert balliberális személyiségek állnak, akik az amerikai milliárdos alapítványaitól kaptak ösztönzést arra, hogy most kell kezdeni a kormányellenes demonstrációkat. A hétvégén mintegy száz ember részvételével lezajlott Országos Tantestületi Értekezletet a Soros György által támogatott Humán Platform és a Hívatlanul Hálózat hirdette meg. A lap rámutat, hogy a Humán Platform mögött álló Gulyás Márton tagja volt egy civil szervezetnek, ami 2012-ben 35 millió forintot kapott Soros György alapítványától, a Humán Platformnak pedig tagszervezete az az Oktatói Hálózat, aminek egy balliberális körökben elismert szociológus (Ferge Zsuzsa) és az SZDSZ kampányainak irányításában részt vevő Tóth Csaba is tagja. A szintén tagszervezet Hálózat a Tanszabadságért 2012-ben együttműködési megállapodást írt alá Bajnai Gordon mozgalmával, ami szintén egyértelműsíti a civil megmozdulások balliberális pártokhoz kötődését.
A Magyar Idők konzervatív napilap beszámol arról, hogy a pedagógusok országszerte folytatott tüntetéseit ellenzéki politikusok vagy balliberális pártok holdudvarához tartozó személyek szervezték, miközben balliberális pártokhoz köthető proxy-szervezetek “folyamatosan hergelik a pedagógusokat, álhíreket terjesztenek, és meg akarják akadályozni a köznevelési rendszer valós problémáinak tárgyalásos rendezését”. A lap kifejti, hogy Pilz Olivér, az egyik megmozdulás kulcsfigurája korábban MSZP-s városvezetéstől kapott jól fizető igazgatói pozíciót, és bizalmas viszonyt ápol számos MSZP-s politikussal. Hrabovszki-Megay Oktávia, egy másik kormányellenes tiltakozást szervező aktivista 2014-ben a balliberális összefogás jelöltjeit támogatta. Szegeden az LMP-Együtt-PM korábbi megmozdulásaihoz köthető A Köz-hasznáért mozgalom egy vezetője volt a szervező, Pécsen pedig a Magyar Liberális Párt tagja hirdette meg a pedagógustüntetést. A lap jelentése szerint Veszprémben a “politikamentesség” jelszavát használva a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője (Katanics Gyula) szervezte a demonstrációt, aki 2006 és 2010 közt még az MSZP országgyűlési képviselője volt. Győrben az LMP 2014-es képviselőjelöltje, Jenei Ferenc szervezkedett, a Facebook-on meghirdetett megmozdulás gazdája az LMP egy polgármesterjelöltje, Nógrádi László volt, miközben Sopronban a PM helyi alapszervezetének elnökhelyettese (Jakál Adrienn) szervezte a demonstrációt.
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a pedagógusok demonstrációin keresztül bukott politikai erők próbálnak visszatérni a közéletbe. Ezek a politikai erők abban az esetben, amikor nyíltan – pártprogram formájában – megvallották céljaikat, választási vereséget szenvedtek. Éppen a lakosság demokratikus döntéshozatalának köszönhetően nem rendelkeznek érdemi beleszólással az ország ügyeinek alakításába. Tevékenységükkel a pedagógusok felháborodását, a valós civil társadalom valós igényeit eszközként használják fel, szakszervezeteket, civil mozgalmakat és Facebook-csoportokat proxy-szervezetként maguk előtt tolva próbálnak nagyobb szerepet megkövetelni maguknak, mint amennyit a választók adtak nekik.
A 168 óra néven futó balliberális híroldalon megjelent írás eközben – egy Freudi elvétéssel – arra tett utalást, hogy a nemrég kezdődött tüntetések nem spontán módon, hanem előzetes alapozó munkálatokat követően zajlanak. A „Parázslik a düh” kezdetű bejegyzés szerzője arról számol be, hogy amerikai sajtóorgánumok is foglalkoznak a Magyarországon zajló kormányellenes demonstrációkkal. Ennek során a Bloomberg hasábjain megjelent híranyagot egy félrefordítással úgy tálalja: “A tanárok megkezdték a tiltakozást az iskolarendszer Orbán Viktor-féle átalakítása ellen”. A “tiltakozást kezdtek” és “megkezdték a tiltakozást” kifejezések közti különbséget magyarul értő embereknek talán nem is kellene magyarázni: utóbbi esetében a tüntetések kezdete korábban tervbe vett demonstrációk megkezdését jelenti.
Ennek a tüntetéssorozatnak alapos és hosszadalmas előkészítő folyamata lehetett, a tüntetések első negyedévben történő megkezdésével a balliberális erők és a kormány egyaránt tisztában volt. Egyedül azok nem voltak tisztában azzal, hogy “tavasszal” tüntetni fognak, akiknek az érdekképviseletére hivatkozva ez a sok liberális politikus vissza akar térni a közéletbe. A kormány és a tüntetők számára is ajánlott, hogy ezeket a politikailag motivált személyeket kizárja a tárgyalási folyamatból. Soros György alapítványai egyszer már csináltak rendszerváltást Magyarországon – éppen annak köszönhetően sikerült odáig eljutni, ami ellen most a tüntetők tiltakoznak.


http://www.hidfo.ru/2016/02/tavasznak-tunik-de-a-romlas-viragai-nyilnak/