2016. február 4., csütörtök

Szíria: tárgyalóteremben és csatamezőn

Genfben a nagy garral beharangozott szíriai béketárgyalások máris felfüggesztésre kerültek. A szíria legitim kormánya ellen régóta FEGYVERES HARCOT FOLYTATÓ “mérsékelt” terrorbandák azt kifogásolták, hogy ŐKET IS támadja a szír hadsereg és az orosz légierő, nem csak a ISIS-t! Ami-szerintük-fölháborító! A szír kormánydelegáció visszakérdezett: és az hogy ti fegyverrel…? No!-ezen összekülönböztek a felek, és a vérig sértődött “mérsékeltek”…
Ezért aztán Staffan de Mistura ENSZ-megbízott szünetet rendelt el február 25-ig. A legfrissebb hadijelentések tükrében pedig joggal föltételezhető, hogy 25-én Damaszkuszban-nem Genfben!-Oroszország és Szíria kormányának képviselői koccintanak csak! Ellenség hiányában.
Merthogy Szíria Aleppo tartományában megkezdődött a kormánycsapatok “befelé” offenzívája. Azaz: a török határtól elvágott, gyűrűbe zárt banditacsapatok felszámolása. Nagy a latorbandák izgalma, mert Törökország felé nincs lehetőség menekülni. Égből-földről beindult a pusztulásuk.
ale
Anadan településen megint latorvezért bukott az “An-Nusra Dzshebhat” banda. Megnevezni nem tudta a hírforrás a bandavezért, de a közlés szerint nagy a kétségbeesés a hadúr kinyúlása miatt! Állítólag népes társulattal távozott a Paradicsomba.
Daraa-tartományban a kormányerők megkezdték egy fölöttébb hatásos orosz légicspássorozat és tüzérségi előkészítést követően Osman város bűnbandáinak felszámolását. A város a tartományi székhelytől nem messze, a Damaszkusz-Daraa útvonal mentén fekszik.
ale
Érdekes kis közjáték zavarta meg tegnap John Kerry amerikai és Paolo Gentiloni olasz külügyérek sajtótájékoztatóját. A két latorszövetségi majom Rómában éppen az Iszlám Állam elleni harc fontosságáról és a szervezet által jelentett fenyegetésről tartott sajtótájékoztatót, amikor egy nő rájuk rivallt: “Ti hoztátok létre a Daest!” kiabálta az Iszlám Állam arab megfelelőjét használva. A nagy műgonddal előkészített előadásba nem illő nőt azonnal kivitték a teremből a biztonságiak.
http://www.balrad.com/2016/02/04/sziria-targyaloteremben-es-csatamezon/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése