A szír-orosz légipáros Kelet-Guta és Homsz térségekben tömeges légicsapásokkal, míg a földön a szír kormányerők Daraa és Hama vidékén tüzérséggel és más egyéb eszközökkel irtja százával a martalócokat és készleteiket.
A Daraa-katlan folyamatosan szűkül-a benne rotyogó banditák pedig érthető okokból-szűlölnek. A katlantól délre vezető útvonalak már mind a damaszkuszi kormányhadseregellenőrzése alá kerültek.
múv
Hama északi elővárosi részében a “Jaish al-Fatah” NEGYVEN darab “Grad” sorozatvetőjét olvasztotta le egy légicsapás.
Latakia környékén-közel a Baraddun-gáthoz-a “Dzshabhat An-Nusra” meglehetősen népes csoportosulása pusztult el az utolsó szálig.
Aleppo-provinciában mindössze 15 kilométerre a megyeszékhelytől a kormányerők elfoglalták Retyan várost.
A tartomány északi részén a kurd milíciák morzsolgatják az egyre omladozóbb állapotba került terrorista védelmi vonalakat. A “Dzshebhat An-Nusra” az “Ahrar al-Sham” a “Harakat Nur al-Din Az- Zina” és a “Jaish al-Mudzsahedin” dallamos nevű latorbandák kétségbeesetten menekülnek.
Ataman, Al Latamna, Maaret-Harm, Al-Tah, Al Hbet, Skeyk és Kafr Zeit településekről “farokfölvágva” rohantak ki ijedelmükben.
Az Aleppoban egyre szorultabb helyzetben lévő banditák (a Szabad Szíriai Hadsereg nevű “mérsékeltekről van szó) lefejezésekkel próbálnak meg pénzt gyűjteni. 100000 szíriai fontért bárki megválthatja életét. Volt olyan elfogott helyi civil, akinek nem volt pénze! Ő lett az elrettentő példa.
lev
Idlib tartomány délkeleti részén a “Jund al-Aksza” martalóchorda teljes egyedállománya elpusztult.
http://www.balrad.com/2016/02/06/sziria-54/