2016. február 14., vasárnap

Kardigan meggyújtotta a lőporos hoirdó kanócát!

A tegnap este óta Szíriában zajló események pillanatnyilag háttérbe szorítanak minden más történést a világban. Egy NATO-tagállam agressziót követett el! Törökország katonai erővel támadt Szíriára.
aazaz
A lényegen semmit nem változtat, hogy az ankarai maffiahatalom saját országa területéről-egyelőre-CSAK tüzérségi lövegekkel bombázza Szíria területét. Az is mellékes, hogy milyen céllal.
Nincs semmi jelentősége annak, hogy a török tüzérség török területekről Szíria területén NEM TÖRÖKORSZÁG ELLEN harcoló kurd milíciák állásait lövi.
tört
Szíria Aleppo tartományának Azaz városát és annak Mennah (Ming) nevű légibázisát bombázta/bombázza a határ túloldaláról a török hadsereg tüzérsége. A célpontok a Szíria törvényes és legitim kormányát támogató milíciák, amelyek a városból kiszorították a Törökország és a Nyugat által támogatott és finanszírozott, a Szíria törvényes és legitim kormány ellen hadat viselő terroristabandákat.

Törökország-és ezzel áttételesen a NATO-agressziót követett/követ el egy szuverén ország területe ellen!
A török orvtámadások dacára is tovább szorul a gyűrű Aleppo banditái körül. Egy meglehetősen masszív orosz légielőkészítés után az Aleppo közvetlen szomszédságában fekvő Tannurába is bevonultak a szír kormányerők.
Latakia tartomány északnyugati-határmenti-“Alija-hegység” szír kormányerők által ellenőrzött területeit is tüzérségi tűzcsapások érték a határ török oldaláról. A tartományban ugyanakkor nem okozott fennakadást a török ármány. A damaszkuszi erők elfoglalták a “Szabad Szíriai Hadsereg” martalócaitól Beit-Bustan Ays települést.
Az orosz légierő is komoly aktivitást mutatott tegnap. Főkét a Daraa-katlan és Homsz-tartomány latorjai bánták az ügyködést.
Értesülések szerint Deir ez-Zorr dzsihadistái és “mérsékelt” banditái egymást aprítják igen nagy kedvvel.
http://www.balrad.com/2016/02/14/kardigan-meggyujtotta-a-loporos-hoirdo-kanocat/


A Szíriai Arab Hadsereg-a damaszkuszi kormányhadsereg-tüzérsége Észak-Latakia tartományból tűzcsapásokat mért a Törökország területéről Szíria területét ágyúzó török csapatokra.
tört
A hírt szíriai katonai forrásokra hivatkozva közölték a szír médiák.
http://www.balrad.com/2016/02/14/a-szir-tuzerseg-valaszolt-a-torok-agressziora/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése