2016. január 6., szerda

Szíriában most a harci terhek nagyobbik részét a kormányhadsereg viseli a vállán. Nem is eredménytelenül.

szíri
Aleppo tartomány keleti részén Nedzhara falunál rajtaütöttek egy dzsihadista bűntanyán. Éppen öttucat sátánivadékkal végeztek.
Damaszkusz Jaramana nevű elővárosában húsz martalóccal végeztek.
Kelet-Gutában a zord-ködös időjárás adta lehetőséggel kívántak élni a terrorhordák. A hadsereg résen volt. A banditák nem tudtak meglépni szorongatott helyzetükből. A “Jaish al-Islam” helyi gyerekekből próbálja feltölteni alaposan megritkult sorait.
Nachabé településen is kudarcba fulladt a kitörési kísérletük.
Harasztinál a kormánycsapatok fedeztek fel egy latorpáncélos csoportosulást. De volt a közelben tüzérségük. Szóltak is nekik-azok meg lerendezték a falkát.
Észak-Guta térségében Tel-Kurdi mellett viszont egész napos csatározások zajlottak-patthelyzettel.
Daraa tartományban a korábbi jelentésekkel ellentétben még tartják magukat a bűnözők Sheikh Miskin településen. Véres harcok zajlottak ott tegnap.
Hama tartományban Al-Mabaudzha falunál a dzsihadisták rohamot intéztek a hadsereg ellen. Rossz ötlet volt-mint később kiderült. Huszhattal kevesebb élő sátánfajzat gyülekezett össze a balul kiütött martalócroham után, mint amennyivel indítottak.
Deir ez-Zor repülőtere ellen tegnap ismét próbálkoztak a terroristák. Ez a kísérlet is kudarcot vallott, és a kormányerők ellenakciója során a katonaság kezére került a stratégiailag fontos Tel Karum település is, amelyet eddig a latrok uraltak.

http://www.balrad.com/2016/01/06/sziria-30/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése