szo
Deir ez Zor-Szíria Sztálingrádja. Az Eufrátesz parti városban a dzsihadista hóhérbandák ellen utcáról-utcára, házról-házra, helységről-helységre dúlnak a harcok.
szo
A martalócok keményen tartják magukat, hiszen tisztában vannak vele: gyengeségük jutalma az azonnali pusztulásuk. De a kormánycsapatok is tudják: a város halála, ha a fenevadak uralják továbbra is.
szo
Siiták, szunniták, alawiták, ortodox keresztények együtt harcolnak Deir ez Zorban a banditák ellen.
Damaszkusz alatt ismét komolyat fogtak a kormányerők. a hadserek 416. lövészezrede foglyul ejtette a”Dzshebhat An-Nusra” bűnbanda helyi potentátját, a szaudi keltezésű Abu al-Dusiri latorvezért, és a “Jaish al-Islam” martalóchorda Jordániába kiellett Abu al-Yaman Al-Urdun névre hallgató bandafőnökét. A vezéreiket vesztett martalócbandák maradékai a hírre világgá szaladtak.
Latakia tartományban a szír kormányerők az utolsó bűntanyák felszámolására készül. A török határ túloldaláról a szultáni sereg csüggedten nézte tegnap késő délután, ahogyan a kormánycsapatok elvágják tőlük a szír oldalon a Jabal Al-Turkmen és Jabal al-Akrad vonulatait, ahol oly sok általuk eddig bátorított “mérsékelt” pribékbanda került most igencsak kilátástalan helyzetbe.
raba
A jó fülűek hallhatták, a jó szeműek pedig láthatták, hogy a határtól alig három kilométerre lévő Rabia faluban fészkelő patronáltjaikat kiirtják a szír hadsereg egységei.
raba
A latormentesített Salmába bejutottak az újságírók! Romok és romok.
Aleppo tartományi fővárosnál ma kora reggel végveszélybe kerültek az ISIS-latrok. A szírek “Tigris” egysége ugyanis Aleppotól keletre váratlanul támadásba lendülve, több mint háromszáz sátánfajzattal végezve egy katlant alakított ki, amelyből a jelek szerint nincs menekvésük. A szír légierő teljesen a földhöz lapítja hajnal óta a nyomorult férgeket.
saa
Ha pedig a “Tigrisek” művelete sikerül, és a Kuveyris légibázis körül megtakarítják a terepet a dzsihadistáktól, akkor bizony Raqqa végveszélybe kerül, és…-a többibe bele sem mernek gondolni!
saahttp://www.balrad.com/2016/01/24/sziria-44/