2015. december 2., szerda

Oroszország újabb videobizonyítékokkal állt elő a török maffiaállam és a dzsihaisták olajbizniszét illetően.

Az Idlib tartomány és Törökország közötti határátkelőn hatalmas tartálykamion-konvojok viszik a rablott olajat török területre, ahol a “vevők” 15-18 dolláros árat fizetnek érte. (A hivatalos 40-45 dolláros világpiaci árral szemben!) A napi átlagos mennyiség kb. 30 ezer hordónyi fekete arany, amiből a dzsihadisták minimum félmillió dollárt zsebelnek be.
A kurd-szír határ közeli Zakhoban van a “tőzsde”. Itt verődnek össze a török és izraeli “vevők”.
A törökországi Ceyhan kikötőjéből aztán “terítik” a világba az olajat.
(Megjegyezzük: a biznisz volumene az orosz haderő szíriai felbukkanása óta mintegy tizedére csökkent, hiszen a szebb békeidőkben a napi ötmillió dolláros üzletmenet volt a jellemző. Ezen a bóton vágott komoly eret az orosz beavatkozás. Ami nem kis napi veszteség a Kardigan-familia napi konyhapénz bevételén.)
Kardigan Keresztapa továbbra sem tud a fia által “koordinált” olajbizniszről. Ismerve viszont Oroszország “információcsepegtetős” taktikáját, bizton merjük kijelenteni: az elkövetkező rövid időszakban egyre sűrűbb, és egyre fajsúlyosabb bizonyítékokkal fognak előállni a török bűnösség bizonyítékaival. Az már egy más kérdés, hogy ezt a NATO-EU-latorszövetség nem fogja a helyiértékén kezelni. Jó okkal!
http://www.balrad.com/2015/12/02/eret-vagtak-az-oroszok-a-torok-isis-olajbizniszen/

Törökország szerződést kötött az Iszlám Állammal az olajkitermelésről

A Szabad Szíriai Hadsereg bejelentette, hogy másolatai vannak olyan szerződésekről, melyeket Törökország írt alá az Iszlám Állammal a Szíriában és Irakban illegálisan kitermelt olaj felvásárlásáról.
Az iráni Farsz hírügynökség beszámolója szerint a lázadó csoport fotókat készített ezekről a szerződésekről. Később a Szputnyik hírügynökség kérdezte a szervezet képviselőjét, aki megerősítette, hogy valóban rendelkeznek ilyen képi anyaggal; Hosam Al-Awak, a Szabad Szíriai Hadsereg hírszerzésének vezetője szerint az Iszlám Állam felemelkedése előtt is tudomásuk volt arról, hogy a radikális iszlám csoportok Törökországból kapnak támogatást, és ez a Szíriában harcoló kormányellenes erők közt köztudott. Al-Awak elmondása szerint azonban Törökország nem csak felvásárolta az olajat, hanem az Iszlám Állammal kötött megállapodást más célokra is felhasználta, többek között arra, hogy egyes olajmezőket és feldolgozó létesítményeket kaparintson meg a szíriai határon túl, amit így török vállalatok használatba vehetnek.
Al-Awak kifejtette, hogy Szíriában kezdetben a Muszlim Testvériség felügyelte a radikális csoportok koordinációját, és Törökország állandó támogatást biztosított annak érdekében, hogy a Szabad Szíriai Hadsereget és más, mérsékeltebb csoportokat félreállítsanak. Al-Awak kijelentette, hogy a török hírszerzés vezetője, Hakan Baydan közvetlenül felelős ezért az együttműködésért.
Elmondása szerint a bizonyítékokat Oroszországnak is átadták. A török államfő korábban tagadta, hogy támogatnák a terroristákat, ennek ellenére szombaton letartóztattak három katonai vezetőt, amiért korábban a török titkosszolgálat Szíriába tartó teherautóit megállították ellenőrzés céljából. Az őrizetbe vett személyek korábban olyan információkat kaptak, miszerint a teherautókon Törökország fegyvereket küld a szíriai terrorista csoportoknak.


http://www.hidfo.ru/2015/12/torokorszag-szerzodest-kotott-az-iszlam-allammal-az-olajkitermelesrol/Erdogan és családja évi kétmilliárd dollárral támogatja az Iszlám Államot

Műholdas fotók sokasága bizonyítja, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet a török-szír határon át ipari mennyiségben csempészi az illegálisan kitermelt olajat. A török államfő és családja közvetlen profitál a lopott olaj újraértékesítéséből.
Az orosz védelmi minisztérium szerdai eligazítása során műholdas fotókat mutatott a képviselőknek, valamint számos adatot bocsátott rendelkezésükre az ISIL török-szíriai határon kiépített illegális olajkereskedelmi infrastruktúrájának kiterjedéséről. Anatolij Antonov védelmi miniszter helyettes kijelentette, hogy Recep Tayyip Erdogan török államfő és családja részt vesz ebben az illegális tevékenységben. Elmondása szerint az ISIL Szíria és Irak területén folytat illegális olajkitermelést, a lopott olajat pedig “harmadik félnek”, azaz Törökországnak értékesítik. Antonov kifejtette, hogy az ISIL napi szinten kétszázezer hordó lopott olajat exportál Törökországba, amivel éves szinten több mint kétmilliárd dollár profithoz jut.
“Az olajkereskedelemből származó jövedelem a Szíriában működő terroristák legfontosabb bevételi forrása; éves szinten kétmilliárd dollár bevételt biztosít számukra, amiből a világ számos országából zsoldosokat fogadnak fel, és fegyverrel, felszereléssel látják el őket.”
Antonov hangsúlyozta, hogy Törökország a lopott olaj elsődleges felvásárlója, és ezáltal az Iszlám Állam elsődleges anyagi támogatója. Ennek a tevékenységnek pedig részét képezi a török államfő és családja.
A miniszter hangsúlyozta; Erdogan soha nem fogja elismerni, hogy a terroristákkal üzletel, és hasonlóképp, a lopott olaj felvásárlásában érintett más török politikusok sem fognak lemondani. Vlagyimir Putyin orosz államfő eközben kijelentette, hogy Törökország politikai struktúrájában mélyen beágyazódott a probléma. Ennek kapcsán két ellenzéki lap szerkesztőit említette, akiket “államtitkok nyilvánosságra hozatala” miatt tartóztattak le.
Az újságírók, akik le merték írni, hogy “Erdogan hazudott, és felvásárolja a terroristák olaját”, mostanra már börtönben vannak.
Antonov kijelentése szerint pedig a török vezetés cinizmusa határtalan, és ehhez hasonlóan fognak eljárni akkor is, amikor a világ közvéleménye már tisztában van azzal, hogy török kormánypolitikusok a terrorszervezet elsődleges támogatói. Az orosz miniszter kijelentette, hogy Moszkvának nem célja Erdogan lemondatása, ellenben arra akarnak rámutatni, hogy Törökország ipari mennyiségben felvásárolja a lopott olajat, és lehetséges, hogy azt továbbértékesítik a világ olajpiacain. Egyúttal kijelentette, hogy Moszkva célja a Szíriában működő terrorszervezetek felszámolása, és ehhez elengedhetetlen az anyagi támogatásaik elapasztása.
A műveleti parancsnokság vezetője eközben bejelentette, hogy az orosz légierő a Törökországba olajat szállító konvojok felét megsemmisítette. A beszámoló szerint összesen 1722 tartálykocsit fedeztek fel műholdas felderítéssel, és az ISIL kezén lévő konvojok, valamint az olajkereskedelem lebonyolítását segítő létesítmények ellen légi csapásokat hajtottak végre, ennek köszönhetően mostanra felére csökkent a török határhoz vezető utak mentén állomásozó tartálykocsik száma. Szergej Rudszkoj, a műveleti parancsnokság vezetője azonban kijelentette, hogy az Egyesült Államok által irányított koalíció részéről egyetlen légicsapást sem láttak, ami a Törökországba tartó olajkonvojokat célozta volna. Ellenben arról szintén műholdas felvételeik vannak, hogy a lopott olajat Törökországból is továbbszállítják más országokba.
http://www.hidfo.ru/2015/12/erdogan-es-csaladja-evi-ketmilliard-iszlam-allam/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése