Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a héten Moszkvába várja Selahattin Demirtast, a törökországi Kurd Demokrata Párt vezetőjét.
Az ankarai parlamentben 80 mandátummal rendelkező Kurd Demokrata párt a legfőbb politikai szövetségese az Erdogan-rezsim ellen ismét fegyveres harcot vívó Kurd Munkáspártnak.
A moszkvai találkozó megbeszéléseinek egyik fő témája a párt moszkvai irodájának a létesítése lesz.
A Lavrov-Demirtas találkozó erőteljes orosz rátaposás lesz az ankarai rezsim tyúkszemére, mert aligha csak egy moszkvai képviseleti iroda nyitás szerepel a találkozó napirendjén.
Pedig van már épp elég gondja az olajbiznisz vészes apadása miatt az Erdogan-klánnak. Szíriai és iraki pátyoltjaik bukták olajlétesítményeik majd 90 százalékát. Ez pedig igen komoly érvágás az Erdogan-maffia konyhapénzkeretén. Ha pedig a birodalom délkeleti végein keményedni fog a helyzet-márpedig borítékolható hogy keményedni fog-az EU-tól folyósítandó hárommilliárd euronyi migránsfejpénz csak egy csepp lesz az üres háborús büdzséhez. Abból pedig komoly politikai bukfencre számíthat a reménybeli Új Ottomán Birodalom Kardigan Szultánja!
Szíriában pedig egyre nyögi az iszlám “Kalifátus” az orosz légierőt.
A vasárnap Idlib-tartományi székhely féregfajzatjainak fészkei ellen intézett légicsapások rendesen megritkították a sátánfajzatok egyedállományát. Ráadásul az ISIS “Legfelsőbb Bírósága” is megsemmisült, a “Legfőbb Bíróval” együtt. A shariyaközpont megintcsak pótolhatatlan “szellemi” és egyedveszteséget jelent a hóhérda számára.
tal
Ám hogy az oroszok is biztosak legyenek a dologban, tegnap este egy kis prológot szerveztek. Ismét nem volt jó érzés ISIS pribéknek lenni Idlibben.
Persze Szíria más területein is sűrűn “allahuakhbaroztak” a “mérsékelt” banditáktól az ISIS-pribékekig. Az orosz-szír légipáros a levegőből, míg a szír kormányerők a velük szövetséges milíciákkal a földön-Damaszkuszban pedig a föld alatt is-tették a dolgukat.


http://www.balrad.com/2015/12/22/erdogan-tobb-butyket-is-szoritja-mar-a-papucs/