2015. december 12., szombat

A megfontolandó modell!

Németországban 170 ezer kezelhetetlen iskoláskorú fiatalt tartanak számon. Huligánkodás, kisebb-nagyobb bűncselekmények elkövetése van a rovásukon. Ők azok, akikkel se család, se iskola nem bír.
Ők azok, akik elindultak lefelé a lejtőn. Őket aztán várja a lejtő alján a börtön. Először a fiatalkorúaké, majd a keményebb intézmények.
Viszont a lejtő közepén néhányuk még meggondolhatja magát. Mert van választási lehetőség.
“Fiam! Mész a börtönbe!-vagy Szibériába!” Merthogy van számukra alteratíva. Választhatnak. Önként. (Nyilván nem vad-súlyos bűncselekmények elkövetőinek adatik meg ez a lehetőség. Csak a “huncutkodóknak!)
Jónéhány német fiatal választotta a szibériai magatartástréninget. Mint pl. Peter Daumzen is. Peter Németországban volt úgy, hogy egy hónapig is kerülte az otthonához közeli iskolát. A szibériai Azovo falucskába kerülvén viszont minden nap bejár a másfél kilométerre lévő suliba! Ha esik-ha fúj!
És hát az iskola utáni szabadidősprogramok sem a bandázásról szólnak. A helyi életvitelt kell elsajátítaniuk. Meló, testnevelés. Semmi kóla, semmi hamburger, semmi diszko. Favágás, vízhordás, esténként edzés. Lefekvéskor ahogy ugrik az ágyba, már a levegőben alszik.
A “háziak” többnyire tanáremberek. A szibériai tréning pedig államközi szerződés alapján működik. Hatékonyan. Szibériában a kúra harmadannyiba kerül mint Németországban, és az eddigi trenírozottak garantáltan más emberekként kerültek vissza Németországba. Anyagilag, ERKÖLCSILEG ÉS MORÁLISAN IS-mindenki jól jár. Azovonak jó bevételforrás, a beutaló Németországnak pedig kimondottan hasznos. A beutaltak pedig barátokra lelnek, nyelvet tanulnak, és EMBERRÉ VÁLNAK!
Erről a dologról jutott eszünkbe: VAN ÁM SZIBÉRIÁBAN FELNŐTT TAGOZAT IS! Keményebb fiúknak. Ugyancsak államközi szerződés keretében észak-koreai rosszfiúk is trenírozva vannak mindenféle elfoglaltságot biztosító táborokban. Iskolai oktatás nélkül, de nevelő célzattal.
És nem-Azovohoz hasonlóan-emberlakta környéken. Olyan helyeken, ahol a delikvens másfél kilométer után garantáltan medvével vagy tigrissel találkozik. Már ha van egyáltalán kedve a delikvensnek útra kelni. Ezen táborokból ugyanis minimum ötszáz kilométer kell gyalogolni, hogy emberlakta környékre vetődjön egy táborlakó/táborhagyó! (Nem is vállalkoznak ilyen túrára!)
Nos a dolog lényege az, hogy MÚKÖDIK A SZIBÉRIAI NEVELDE! Nem árt ha országunk kiárusítói, a nép kifosztói ezt észben tartják. És hát lélekben készülődhetnek is! ODA!
VISSZATÉRÉS SZÁMUKRA ONNAN-MAGYARORSZÁGRA-SOHA NEM LESZ!


http://www.balrad.com/2015/12/12/a-megfontolando-modell/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése