2015. november 6., péntek

Lankad a szír “demokratikus ellenzék” harci kedve!

Nehéz napjuk volt tegnap a Szíria területén garázdálkodó dzsihadista meg kevésbé dzsihadista bűnbandáknak. De a mára virradó éjszakájuk sem alakult nyugalmasan.
Az orosz légierő csapás után csapást mért a törvényes szír kormány ellen fegyverrel lázadó bűnbandákra. Me reggelig mintegy 130 martalócfészket pusztítottak el tokkal-vonóval Aleppo, Damaszkusz, Deir ez-Zor, Idlib, Latakia, Raqqa, Hama és Homs tartományokban, 47 bevetésen az utóbbi 24 óra alatt. Ez alatt az időszak alatt átlag húsz latoregyedet is átirányítottak a Paradicsomba. (Óvatos becslések alapján)





Az Idlib-tartománybeli Maaret En Nuuian falunál példás együttműködés alakult ki a szír kormánycsapatok földön takarító egységei, és az arrafelé “kószáló” orosz vadászbombázók között. “Csak egy telefonhívásába” került a földi brigádnak, és perceken belül jött egy SzU-34-es. Az “Al-Nusra Dzshibgat” banda annyira a földfelszín vizslatásával volt elfoglalva, hogy csak az elhúzó Szuhoj hangjára figyeltek fel a banditák. Az ilyesmi pedig az álmoskönyvek szerint nem jelent semmi jót. Persze ők már ezt a tapasztalatukat tovább adni nem tudják. A “hetvenhetet egy csapásra” itt nagyon bejött. Három tankjuk is volt, meg egy tucat terepjárójuk. Egészen jó ár-érték arányt hozott ki ez a SzU-34-es.
Ketdi beérlelni gyümölcseit Oroszország szíriai rendcsináló akciója. A “Szabad Szíriai Hadsereg” bejelentkezett az ötletével, hogy mi lenne ha asztal mellett beszélgetnének a továbbiakban a nézeteltérésekről. A Kremlben nem vetették el a javaslatot. Az asztalt állítólag már le is foglalták Abu-Dhabiban. A csevegésre hamarosan sor kerül. A “szabad szírek” addig is arra kérték az orosz partnert, hogy ne zaklassa már őket, mert már elegük van az állandó rettegésből. Az orosz partner rábólintott a kérésre!-néhány feltételhez kötve a teljesítést.
http://www.balrad.com/2015/11/06/lankad-a-szir-demokratikus-ellenzek-harci-kedve/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése