2015. november 22., vasárnap

“Áramszünet” a Krímben

ász
Herszon megyében a “Jobb Szektor” nevű neonáci bűnbanda fölrobbantotta  a Krím-felé vezető elektromos távvezetéket.
Ez a vezeték látja el árammal a Krím-félsziget mintegy hetven százalékát. A robbantás helyszínére azonnal nagy erőkkel vonult ki a rendőrség, és a helyreállítási munkálatokat haladéktalanul megkezdő munkacsapat. A mozgolódásra a “Jobb Szektor” martalócai is fölfigyeltek, és a helyszínre özönlöttek. A duhajkodásban két rendőr szúrt sebeket szerzett.
Fraz Klincevics akijevi Föderációs Tanács Védelmi Bizottságának helyettes elnöke terrorcselekménynek minősítette az esetet, és az elkövetők szigorú büntetőjogi felelősségre vonását helyezte kilátásba.
Alekszej Fridman a Sürgősségi Helyzetek Minisztériumának képviseletében arról biztosított mindenkit, hogy már ma este lesz áram.
A robbantók kissé elszámolták magukat. A Krím egy részén valóban “elment” az áram, csakhogy a szevasztopoli kikötőbázis és egyéb katonai létesítmények azonnal átváltottak saját erőműveikre, amelyek pedig a közhálózatba is tudtak betáplálni.
Természetesen minden igényt nem tudtak kielégíteni, de a félsziget áramszükségletének mintegy nyolcvan százalékát tudták biztosítani, hiszen hétvége lévén a nagy fogyasztók nem működtek.
söt
A terroristák viszont “öntököndöfést” csináltak, mert az általuk felrobbantott traverzek még a krími elosztó előtt voltak. Így aztán Herszon-régió déli területe is áram nélkül maradt.
Oroszország-minő véletlen-pedig ma bejelentette: leállítja az orosz szén szállítását Maradék-Ukrajnának.
http://www.balrad.com/2015/11/22/aramszunet-a-krimben/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése