2015. október 11., vasárnap

Súlyos valcmanista tűzszünetsértés Donbasszban

Donbassz viszonylag nyugalmas hetei után tegnap “borítottak” Valcman latorjai. A tűzszüneti megállapodást két súlyos provokációval sértették meg.
Peszki környékéről egy 120 mm-es aknavetőből kilőtt latoraknagránát találta telibe a donyecki repülőtérrel szomszédos “Kijev” kerület agyik kilencemeletes lakótömbjét tegnap. Egy lakó belehalt Valcman pribékjeinek terrorjába, néhy megsebesült.

A Jaszinovataja-járásban fekvő Vjeszeloje falura is tüzet nyitottak a kijevi junta bűnbandái. Itt 82mm-es aknavetőt használtak Nyalókakirály pribékjei. A támadásban egy DNR katona azonnal elesett, egy másik súlyosan megsebesült.
Néhány helyzetelemző már a minszki megállapodás-tűzszünet-rohamléptekkel közelgő összeomlását látja ezekben a provokációkban.
Némi igazságuk lehet is, hiszen a kijevi martalóchad a tűzvonalból kivont tankokat-hírszerzői jelentések szerint-BM-21-es “Grad” vetőgépekkel pótolta. Márpedig még mindig tartja magát a mondás: “ha a színpadon föltűnik egy puska, az előbb-utóbb el fog sülni”!


http://www.balrad.com/2015/10/11/sulyos-valcmanista-tuzszunetsertes-donbasszban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése