2015. október 11., vasárnap

Latorsors Szíriában

Szíriában unalommentesen telt a kormányellenes terroristák tegnapi napja, de a hírek szerint a mára virradó éjszakájuk is. Sűrűsödnek körülöttük az események, és ennek nem igazán örülnek.
Véget ért számukra a “kegyelmi időszak”! Azok a “régi szép idők”, amikor hordáik civileket terelgettek össze forgalmas helyeken, hogy látványos lefejezésekkel, elevenen elégetésekkel, keresztrefeszítésekkel, csonkolgatásokkal múlathatták az idejüket. Más elfoglaltság adódik számukra az utóbbi időkben. Allah hívó szavát kéne valahogy kijátszaniuk.
Egyre kevesebb hóhérnak és “mérsékelt” terroristának sikerül a kitérés. A szír hadsereg rettenetes patkányirtásba kezdett az utóbbi néhány napban. Már az eddig biztonságosnak tartott nagyvárosi fészkeiket támadják, és pusztítják százszám a rettegő férgeket.

Amint az az alábbi videon jól látható, az orosz-szír “légi vegyespáros” elég gyorsan reagál a gyanús földi rajcsúrozásra, és  fölöttébb pontosan.
Az orosz hadügy hivatalos televíziós csatornája a “Zvezda Tv” mai hírében cáfolja az angliai újság, a “Daily Star Sunday” tegnapi hírét, miszerint az Irakban tartózkodó NATO-latorlégierő az orosz repülőgépek megtámadására kapott parancsot. A “Zvezda Tv”-nek nyilatkozó hírforrás szerint inkább azt az ukázt kapták, hogy kerüljék el nagy ívben azt a légteret, ahol felbukkanhatnak orosz harci repülők.
http://www.balrad.com/2015/10/11/latorsors-sziriaban-2/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése