2015. augusztus 19., szerda

Donbasszi helyzet

rom
Ahogy az már lenni szokott…
A tegnapi “nyugalmas” nappal után aktivizálta magát éjszakára a valcmanista bűnbanda Donbassz határain. Bár most is jobbára a martalóctüzérség tüsténkedett.
A hétéves gorlovkai Nagyja elmondja, hogy ő már nemigen fél a bombázások ideje alatt.

Donyecket és Gorlovkát “kímélő” üzemmódban ágyúzták. Donyecket Avgyejevka irányából, míg Gorlovkát a biztonságos Dzserzsinszből ágyúzták.
Peszki környékéről mára virradóan csak nehézgéppuskákkal lődöztek a donyecki reptér romjai felé.
Jaszinovatajat, Szkotovataját már egészéjszakás ostrommal örvendeztették meg.
Marjinyka és Alekszandrovka között latortankok fedezete mellett próbálkoztak rövid ideig pozíciót foglalni a megszálló martalócok, de néhány népköztársasági RPG lebeszélte őket.
Dokucsajevszk ágyúzásáról viszont nem mondtak le a latrok. Volnovahából egész éjjel “szórakoztatták” Dokucsajevszk lakóit.
Északon a luganszki frontszakaszon Sztanyica Luganszkánál voltak időközönként megújuló-ám egész éjszakán át tartó akvetős és tüzérségi párbajok.
A népköztársasági erők közben “gyakorlatozgatnak”!

Nehogy esetleg ilyen malőr érje őket, mint az alábbi vido tanúsága szerint a derék hohol latort:

A héten pedig várhatóan egy újabb szócséplési fordulót tart Minszkben a kontaktcsoportnak nevezett társaság. (A jelek szerint a kijevi juntának még néhány napra szüksége van a teljes feltöltésre.)
Bár-akadnak gondok a maradék-ukrán hátországban. Mobilizációilag. Nem teljes ugyanis a siker.
Ugyanis már nemcsak Kárpátalján, hanem egész Maradék-Ukrajna területén tagadják meg tömegesen a bevonulást.
Tegnap ugyanis kiderült, hogy a napokban zárult hatodik mozgósítási hullám során a tervezett 25 ezer ágyútöltelék helyett mindössze 13 ezret sikerült behívni – ezerötszáz ember ellen büntetőfeljelentést is tettek. Kijevi udvari szagértők szerint ez azzal magyarázható, hogy a „haza védelme iránti elkötelezettség” mostanra jelentősen csökkent az ukrán alattvalók köreiben. Noha a terv szerint ez lett volna az utolsó mozgósítás 2015-ben, még az idén lehet számítani akár három újabb „körre”, sőt, amennyiben a „donbasszi fronton” tovább romlik a junta martalóchadának helyzete, akkor bizony általános mobilizálásra is sor fog kerülni.
https://balrad.wordpress.com/2015/08/19/donbasszi-helyzet-3/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése