Francois Hollande francia elnök szombaton telefonon beszélt Angela Merkel német kancellárral és Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Mindannyian úgy ítélték meg, “hasznos lenne” egy újabb négyoldalú találkozó, ahol kicsit megbúbolhatják Nyalókakirály kobakját.
Putyin elnök és a francia-német ravaszdipáros üdvözölte, hogy Kijev és a donbasszi Népköztársaságok képviselői abban állapodtak meg augusztus 26-án, hogy jövő keddtől (szeptember 1-től) maradéktalanul betartják a tűzszüneti egyezséget.
A felek egyetértettek abban, hogy Donbassz civiljeinek helyzetére való tekintettel szükséges lenne a fegyvernyugvási egyezmény tartós betartása.
A tegnapi berlini kormányközlemény nem említi a csúcstalálkozó tervét, a Kreml pedig arról számolt be, hogy a telefonbeszélgetés során megvitatták a “legmagasabb szintű újabb találkozó előkészületeit”.

MTI
Merkel és Hollande-mint Nyalókakirály legfőbb európai istápolgatói-korábban számos konferenciabeszélgetést folytattak Vlagyimir Putyinnal és Valcmannal.
A “normandiai négyek” néven is emlegetett négy ország közreműködésével február 12-én a fehérorosz fővárosban a kijevi junta és a donbasszi Népköztársaságok képviselői 13 pontos megállapodást fogadtak el a térségbeli fegyveres konfliktus békés megoldását célzó, előző év őszén aláírt egyezség végrehajtásáról. A megállapodást a népköztársaságiak ertői a rendszeres valcmanista provokációk ellenére alapvetően tiszteletben tartották egészen az utóbbi időkig, amikoris a magunk mögött hagyott héten a népfelkelők már türelmüket vesztették, és több-rendkívül súlyos-csapást mértek a kijevi junta bűnbandáira. Amiket követően-mint általában eddig mindig-a francia-német ravaszdipáros azonnal “időt kért”! Mint most is!

https://balrad.wordpress.com/2015/08/30/idokeres-valcmannak/