Tömegdemonstráció szerveződik a népvándorlássá duzzadt illegális bevándorlás ellen Budapesten, július 10-én, a keleti pályaudvar főbejáratánál.
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett, számos jobboldali sajtóorgánum által támogatott, a stabil anyagi háttérbázissal rendelkező fővonalú sajtóorgánumok által elhallgatott rendezvényre eddig közel 1500 fő jelezte részvételét, ami pont háromszor annyi, mint ahányan Soros György civiljeinek tavaly év végi megmozdulásán részt vettek. A rendezvény Facebook-oldala ide kattintva érhető el.
A megmozdulás oldalát a Facebook egyelőre nem törölte. A Magyarországon most még legnépszerűbb közösségi oldal azonban a közelmúltban számos jobboldali szervezet és sajtóorgánum felhasználóit távolította el, rendszerint ideológiai okokból. Miközben a fővonalú sajtóorgánumok által meghirdetett megmozdulások sokmilliós olvasói bázis elérése mellett is alig néhány száz főt tudnak megmozgatni, fokozott igény látható egyes, a fősodor által “marginális” csoportosulásoknak nevezett szervezetek kezdeményezéseire, mert azok a többségi magyar lakosság valós igényeit jelenítik meg. Emiatt okkal nevezhetőek valódi civil önszerveződésnek, azok ellehetetlenítésével a Facebook természetes társadalmi mozgások ellehetetlenítésére törekvő csoportok igényeit szolgálja ki.
Amennyiben a közösségi háló ragaszkodik ehhez a gyakorlatához, egyértelművé válik, hogy Magyarországon a Facebook helyett annak piaci vetélytársait kell előnyhöz juttatni, mert a régi közösségi háló már nem alkalmas arra, hogy a természetes társadalmi mozgások kibontakozását elősegítse. Ennek főpróbája a következő hetekben szervezendő jobboldali megmozdulások lehetnek, melyek, ha a korábbi gyakorlattal megegyezően megakadályozásra kerülnek, Magyarországon kiterjedt marketing-kampány kezdődhet, melynek célja a Vkontakte online közösségi háló piaci előnyhöz juttatása.

http://hidfo.ru/2015/07/magyarorszag-nemet-mond-az-ongyilkossagra/