2015. július 8., szerda

Donbassz

Tegnap Miszkben gereblyézte a vizet háromoldalú tanácskozáson a kapcsolattartó csoport. Ezidáig semmi értesülés arról, hogy a DNR/LNR-Kijev-EBESZ tárgyalásokon milyen eredmény született? Mindössze annyit tudni, hogy az EBESZ kifogásolta: “a Jobb Szektor” banditái nem engedik a szervezet megfigyelőit még a közelébe sem Avgyejevkának, nemhogy a “tűz közelébe”!
háztűz
Elképzelhető, hogy az újabb minszki szócséplési fordulónak tudható be a viszonylag csendesen csordogáló háború Donbasszban. Amely ha visszafogottan is-de zajlik. Mára virradóan leginkább a Luganszk-Donyeck ív mentén voltak latorágyúzások és összecsapások.
A népköztársasági erők által tartott 31. blokkposztról csak annyi látható, hogy Krimszkojéban a martalócok egymás gyilkolják tegnapelőtt óta. Az okokat senki nem tudja.
Szcsasztyjéból mára virradóan ismét ágyúzta a latortüzérség Vjeszelaja Gora hegy általuk látható oldalát. De mivelhogy aknavetőkkel odalőni nem tudnak, a tarackok meg nem alkalmasak ilyesmire, a “hehyárnyékban” lévő népköztársaságiak csak aludni nem tudtak a zajongástól.
Gorlovka északnyugati irányban mára virradóan több órán keresztül támadták a milicisták rohamcsapatai Nyalókakirály brigantibandáit. Hajnalra minden milicista épségben visszatért a bázisára.
gorl
Donyecktől szintén északnyugati irányban volt hasonló támadás mára virradóan. Miközben Avgyejevkából a latortüzérség bombázta Donyecket és a repülőteret.
Szpartak romjait egész éjjel ágyúzták a valcmanisták.
A déli (Donyecktől délebbre) frontszakaszon “csak” Telmanovo szenvedett közvetlen latorostromtól.
Granyitnojéból egész éjszaka ágyúzták Valcman bérgyilkosai Telmanovot és környékét.
Telmanovo közelében egy asszony és fia esett áldozatul a valcmanista latortüzérség bombázásának. Tegnap délután temették őket.


https://balrad.wordpress.com/2015/07/08/donbassz-35/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése