Andy Vajna már a Fidesznek is sok

A Heti Válasz címlapsztorija szerint a filmes miniszteri biztos nem csak a kaszinókból keletkező nyereségeit mentené külföldre. Központi vagyonkezelő cégét eleve úgy építette fel, hogy évi kétmillió dollárig a nyereséget a kisebbségi tulajdonos Cinergi Pictures Entertainmentnek kell elutalni, amely az adóparadicsomként számon tartott Nevadában székel. A jobboldali lap tusványosi élményei alapján azt írja: Vajna ügyei már a Fidesz-szavazókat is bosszantják.
vajna
Lényegében minden Magyarországon keletkező nyereségét ki tudja menteni az országból Andy Vajna – írta a csütörtökön megjelenő Heti Válasz, amely a miniszteri biztosról írta címlapsztoriját “Andy Vajna az Alaptörvény felett: ez már sok a Fidesz-híveknek” címmel.
A lap cikkéből világossá válik: szó sincs arról, hogy Vajna csak a kaszinócégeiben keletkezett profitot vinné ki külföldre. Központi vagyonkezelő vállalkozását, az AV Investments Kft.-t is eleve úgy építette fel, hogy évi kétmillió dollárig a kisebbségi tulajdonos Cinergi Pictures Entertainmentnek kell elutalni a nyereség 99 százalékát. Az egykor az Evita című filmet is gyártó amerikai cégnek pedig az offshore-közvetítők által adóparadicsomként számon tartott Nevada államban van a központja.
(hír24)