2015. június 29., hétfő

Valami nagy balhé van a debreceni menekülttáborban - Ma egyébként Vámosszabadiból is morgolódásról érkeztek hírek. “Menekültek” és helybéliek egyaránt zúgolódnak. A “menekültek” jó része taxikkal flangrál!

Több debreceni hírportál beszámolója szerint zavargés törthetett ki a debreceni menekülttáborban. Azt írják, hogy verekedés volt a táborban, máshol arról írnak, hogy a túlzsúfoltság miatt tiltakoztak. Egyelőre nincs konkrét információ az esetről, csak találgatások. Keressük mi is a Debreceni Rendőrfőkapitányságot, amint reagálnak, frissítjük a cikket.
A Haon.hu tudósítója szerint ezekben a percekben több száz készenlétis néz farkasszemet a tábor bejáratánál álló menekültekkel. A migránsok az első vonalban 50-100-an lehetnek.
Komoly incidens a debreceni menekülttábornál, a főutat is lezárták!
Madai Petra, a Hajdú-Bihar megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az Indexnek azt mondta, hogy három darab szelektív-hulladékgyűjtő égett a tábor bejárata előtt. A debreceni tűzoltők rövid idő alatt eloltották a tüzet.
A Haon.hu megjelent, hogy a Sámson úti buszfordulót lezárták. A képek tanúsága szerint a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, vannak készenlétisek is. Az MTI azt közölte a környéken lakók elmondása alapján, hogy mintegy száz menekült botokkal és kövekkel támadt 471-es úton autósokra.
Kerestük az Országos Mentőszolgálat sajtóosztályát, ahol egyelőre nem hallottak az esetről, de ahogy történik valami értesítenek minket. Harhai Zsolt, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal regionális igazgatójá azt mondta a Dehir.hu-nak, hogy nincs súlyos sérült.
A táborban nagy a zsúfoltság, a befogadó állomást 800 emberre tervezték, jelenleg körülbelül 1600-an vannak. Itt általában három hetet töltenek a migránsok, mielőtt tovább mennek. A zsúfoltság miatt többen az udvaron alszanak hálózsákokban és matracokon.
(index)


El­sza­ba­dult a pokol! Deb­re­cen­ben ki­tör­tek a tá­bor­ból a me­ne­kül­tek, már tá­mad­nak

kore
Tel­jes zár­la­tot ren­del­tek el a deb­re­ceni be­fo­ga­dó­ál­lo­má­son, mi­u­tán hétfő dél­után bo­tok­kal, kö­vek­kel fel­fegy­ver­zett mig­rán­sok tör­tek ki a tá­bor­ból. Ran­da­lí­roz­tak, gyúj­to­gat­tak.
Lázadás tört ki hétfő délután a menekülteket befogadó debreceni táborban. A felfordulást kihasználva mintegy 100 migráns kirontott az őrzött területről. A bevándorlók botokkal, kövekkel felfegyverkezve több órán keresztül a tábor melletti 471-es számú úton garázdálkodtak. A kirontó táborlakók romboltak, amit értek: botokkal ütötték és megdobálták a leálló személyautókat és autóbuszokat, illetve felgyújtották az út menti kukákat. A konfliktusban egy rendőr könnyebben megsérült, kővel dobták meg.

Információk szerint a kiváltó ok egy Korán volt, amiben kettőszáz euro lapult. Az erősebbik elvette a gyengébbiktől a Koránt, a kétszáz eurot zsebre gyűrte-majd a könyvet megtaposta. Ekkor tört ki a “parasztgyalázat”. Hogy aztán a tajtékzó csürhe miért Debrecenen töltötte ki a dühét?-az még földerítésre vár.
A debreceni migrációs táborban hétfő délután történt incidens miatt ideiglenesen lezárták a befogadóállomást. A táborlakók bemehetnek oda, de kifelé csak alapos indokkal engednek bárkit is. Az eddigi intézkedések a debrecenieket nem igazán nyugtatta meg. Félnek!
Érdemes elgondolkodni az események folyásán. Néhány nappal azt követően, hogy tiltakozó demonstráció volt Debrecenben a táborhely előtt, és a déli határvidéken “önkéntesek” portyáztak migránsokra vadászva-a migránsok “erőt mutattak”! (A kétszáz eurokkal a Koránban migránsok!) Akikben-meglehet-hamarosan a tesztoszteronok is tombolni kezdenek majd!
Keressünk-e összefüggéseket a történések között vagy sem?
Meglátásunk szerint nem kell keresni! Meglátásunk szerint egyenes összefüggések vannak a migránsáradat-migránsháborgás-belpolitika háromszögben. Tematizálva van a magyar belpolitika! Mindennél fontosabbá vált a migránshelyzet! Mindenki azzal foglalkozik. Mintha más egyéb gondunk nem lenne. Pedig van!
A migránsügy megoldható! Kerítés felhúzással, határőrizettel, a migránsok eltávolításával a kérdés-mint probléma-MEGSZŰNNE! És foglalkozhatnánk a mi közös problémáinkkal!
Ám amíg gondolkodásunkat a politikai elitünk akarata határozza meg, esélyünk sem lesz arra, hogy a VALÓDI PROBLÉMÁINKKAL foglalkozzunk! Hogy MEGTALÁLJUK MAGYARORSZÁG ELSIKKASZTÓIT, TÖNKRETEVŐINKET, ÉS TEGYÜNK VÉGRE ELLENÜK!
A MIGRÁNSPROBLÉMA FELTURBÓZÁSA EGY SZÁNDÉKOS FIGYELEMELTERELÉS!


https://balrad.wordpress.com/2015/06/30/koran-es-euro/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése