2015. június 29., hétfő

Transznyisztria vár!-Jerevánban kifulladni látszik az “elektromajdan”!

Dnyesztermelléken várják az ukrán provokációt. Nyalókairály armadája már több mint négyezer katonát vonultatott fel a határ ukrán oldalán.
Tüzérségi ütegeket ástak be a kijevi junta csapatai, és páncélozott járművek és tankok garmadája van csővel Transznyisztria felé fordulva.
Mindeddig eléggé méltatlanul bántunk itt a Bal-Rad-on “Oroszország lágy alfelével” a Kaukázusi térség egyik fontos eseményével, a jereváni “elektromajdannal”!
Örményország fővárosában ugyanis már két hete tartanak a zavargások, az elektromos áram árának a kormány által tervezett emelése okán. A “demonstrálók” között tucatszám tűntek fel a kijevi felfordulások idején “közfőszereplő” majdanovcik, akik Donbasszban nem kívánnak fűbe harapni-de kiélhetik magukat Örményországban. Számukra kimondottankapóra jött, hogy Örményország egyetlen villanyáramot termelő erőműve orosz tulajdonban van. Így aztán bőszen hangoztathatták-idáig-az oroszellenes, és demokráciát követelő rigmusaikat. Mint Kijevben, a “régi szép időkben”!
Már vagy két hete tart(ott) a Jerevánban csak “elektromajdan” névre elkeresztelt fölforgatás, nem egy esetben komoly eseményekkel fenyegető jövővel. Ám az örmény kormány ígérete-miszerint fölülvizsgálják a tervezett áramáremelést-és a jereváni rendőrség más teljesen más természetű ígérete lecsillapította a hőbörgést.
A jereváni “elektromajdan” kemény magja eliszkolt a Bagramjana nevű központi sétálóutcából, ahol a táboruk volt.
https://balrad.wordpress.com/2015/06/29/transznyisztria-var-jerevanban-kifulladni-latszik-az-elektromajdan/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése