2015. június 19., péntek

Donbassz hétvége előtt!

Minden jel szerint Donbassz fővárosa ellen fenekedik a valcmanista kijevi latorhatalom, és napirendre tűzték a Donyeck elleni terrorhadjáratot.
Északtól-délig a front teljes hosszában gőzerővel munkálódik a latortüzérség, míg egyes frontszakaszokon heves összecsapások robbantak ki, és tartanak jelenleg is.
Szlavjanoszerbszk kemény latortüzérségi ostrom alatt áll reggel óta.
A Lopaszkinonál lévő Szevero Donyec híd mindkét feljáróját ágyúzzák a kijevi pribékek.
Popasznajából egész nap ágyúzták a martalócok Gorszka-Kapbonita térségét.
Gorlovka ma nehéz délelőttöt volt kénytelen átélni. Délelőtt lőtte a várost Dzserzsinszkből a latortüzérség. Tíz órakor azonban a népköztársaságiak egy “Grad”-ütege véget vetett a dzserzsinszki latorlagzinak. Jelentések szerint legalább hetven martalóc harapotta fűbe.
A “Donbassz leginkább szétlőtt városa büszke címért” a mai napig Gorlovka és Pervomajszk vív ádáz csatát”! Pervomajszkot már egyébként “Donbassz Sztálingrádjaként” emlegetik. A gorlovkaiak-bár fáj nekik is Pervomajszk rommá lövése-nem bánnák ha veszítenének a “versengésben”! Pedig Sirokaja Balka felől is a latortüzérség azon törte magát ma, hogy Gorlovka legyen a verseny végső befutója.
Donyeck “Szpartak” “Kijev” “Petrovszkij” “Kirov” és “Putyilov” kerülete folyamatos ágyútűz alatt áll reggel óta.
Szpartak közelében a mai napra kiírt penitenciát ismét teljesített a DNR miliciája. Egy rajtaütés során végeztek Gennagyis Doscsenko jobbszektoros hiénabrigád-parancsnokkal.
gyima
Persze a martalócvezér nem egyedül harapott a fűbe. Kilencedmagával adta ki a páráját.
Marjinyka-Sztaromihajlovka között ma a tüzérség mellett tankcsata is volt. Ez döntetlenre végződött.
Délen komoly bajba kerültek a védőállásaikban Mariupol körül kuporgó pribékek. Felhőszakadások zúdítottak lövészárkaikra iszonyatos mennyiségű esőt. A lövészárkok és föld alá ásott fedezékekből kiöntötte őket az áradat.
Sirokino környékén sem a por és a szárazság okozza a legtöbb gondot Valcman latorhordájának. Ma ezek a martalócok is inkább az árvízi védekezéssel voltak elfoglalva. Reggel még leadtak néhány lövést Sirokino felé, aztán megjött az eső.
özön
özön


https://balrad.wordpress.com/2015/06/19/donbassz-hetvege-elott/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése