A 'Jobb Szektor' Kijevben…”Hangoztatják azt is, hogy ha már az előző kormányzatot (Janukovics adminisztrációt), sikerült megdönteniük, – akkor Porosenkót is el tudják zavarni, a talpnyalóival együtt…”

1. Az Amerikai Kongresszus jóváhagyta a halált hozó fegyverek szállítását Ukrajnába

Az Egyesült Államok kongresszusa május 15-én elfogadta a 2016-os pénzügyi évre szóló védelmi költségvetést, – melynek keretében, első nekifutásra 200 millió dolláros segítséget nyújtanának Ukrajna részére.
1431722610_getimage-59A dokumentum rögzíti, hogy ennek a segítségnek a keretében; az élet kioltására alkalmas, de kizárólag védelmi célú fegyvereket lehet szállítani Ukrajnának. (Az persze más kérdés, hogy mit nevezünk védekező, illetve támadó hadműveletnek, – ezt minden fél másképpen ítéli meg – a szerk).
A kongresszus döntése értelmében a következő pénzügyi évben katonai célokra 612 milliárd dollárt fordít az USA, – melyből 89 milliárdot használnak fel külföldön; mindenekelőtt Afganisztánban, Irakban és Szíriában.
És még ezzel az összeggel sem elégedett az Obama kormányzat, – még pluszban 38 milliárdot irányozna elő a Pentagon számára.
De nincs egység a szenátus és a kormányzat között a költségvetési megszorításokkal kapcsolatban sem. A törvényhozás Ukrajna részére eredetileg 300 millió dollár értékű segítséget irányzott elő.
Bár még ez is alacsony összegnek számít a közel- és közép keleten felhasználandó milliárdokhoz képest, de mindannyian ismerjük a ‘Kismalac, kismalac engedj be’ című történetet, (A kismalac és a farkasok), melyben a farkas először csak a hátulsó lábát, majd a másikat teszi be a kismalac házába… és így tovább…

2. Az amerikai szándék változatlan

1431723185_getimage-62Mindemellett, az a tény hogy a híres-hírhedt John McCain szenátor visszautasította az (illegitim) ukrán elnök, Petro Porosenko felkérését, hogy a tanácsadója legyen, – mindössze csak azt jelzi, hogy a jelenlegi kormányzatból van elegük az amerikaiaknak.
A szalon-alkoholista Porosenko most már szerintük is alkalmatlan az ország vezetésére.
De ettől még az Ukrajnát illető eredeti terveik változatlanok maradtak.
Ezt támasztja alá az is, hogy 15-én Victoria Nuland, az USA európai és eurázsiai ügyekért felelős külügyi államtitkára ismét Kijevbe érkezett, de már nem süteményeket osztogatni, hanem fegyvereket. Bár tárgyalásai zárt ajtók mögött folytak, azt azért tudni lehet, hogy az amerikai szenátus által előirányzott, s majd az azután megszavazott katonai támogatásról van szó, amiről fentebb is írtunk. – Ám úgy tűnik, hogy Washington már nem a jelenlegi ukrán kormányzatot kívánja támogatni.

3. A ‘Jobb szektor’ és az ‘Azov’ utasítást kapott a kormány megdöntésére?

Ugyanakkor újoroszországi információs források szerint; a nyíltan neonáci ‘Jobb Szektor’ szervezet és a vele szorosan szövetséges ‘Azov’ egységei utasítást kaphattak, a Porosenko kormányzat megdöntésére.
'A 'Jobb Szektor'A népköztársaságok kommunikációs forrásai azért feltételezik ezt, – mert az ellenség viselkedése teljes mértékben ebbe az irányba mutat, – kifejezetten erőteljes propagandát indítottak a Junta kormánya, Porosenko és Jacenyuk ellen.
Hangoztatják azt is; hogy, ha már az előző kormányzatot (Janukovics adminisztrációt), sikerült megdönteniük, – akkor Porosenkót is el tudják zavarni, a talpnyalóival együtt. – Azt persze nem említik, hogy legnagyobb részben az amerikaiak és a NATO szövetségeseik fegyverezték fel, s képezték ki őket, s mindemellett az oligarchák, (kik között többen ukrán-amerikai, ukrán-svájci és ukrán-izraeli állampolgárok), pénzelték minden hadműveletüket.
Az pedig meglátásunk szerint úgyszintén erősen valószínűsíthető, hogy az amerikai szenátus által elfogadott, a 200 millió dolláros halált hozó fegyvereket tartalmazó katonai támogatás,  – melyből hamar 300 millió, vagy akár több is lehet, – igazából nem is inkább Újoroszország ellen kerül majd felhasználásra.
Hanem az USA Kelet-Európa fölötti dominanciájának megszerzését segítené elő. – Hogy, hogyan és miképpen – és, hogy miért, – azon érdemes elgondolkodni. – Mindenesetre véleményünk szerint az Ukrán Dominó nem kelet, hanem nyugat felé fog dőlni, először.
Szabad Riport
Források: Újoroszország Központi Hírügynöksége / Центральное информационное агентство Новороссии / (Central News Agency Novorossia)
Novorus.info