voju
Korántsem a Feltámadásról-azaz a Húsvétról-szól Donbassz mára virradó éjszakája, és vélhetően a ma kezdődött háromnapos ünnep.

Pedig a valcmanisták igencsak húsvétiasra föstötték gránátjaikat…
Tegnap este a Donyeckhez közeli Grabar faluban lévő vegyiüzemet érte egy latortüzérségi találat. Halálos áldozatai szerencsére nincsenek a támadásnak, viszont a tűz olthatatlannak tűnik. Sűrű, mérgező, fekete füst árasztotta el a környéket.
Peszki elvesztésébe a valcmanista latrok nem nagyon akarnak belenyugodni. Már szinte senki sem foglalkozik a “senki földjén” szép lassan apró marcangokra szétlőtt egykori latorparancsnok tetemével. Egész éjszaka heves csata dúlt Peszki határában.
Oktyrjabszk bányaüzem területe-szintén közel Donyeckhez-heves martalóctüzérségi ostrom alatt állt mára virradóan.
Gorlovkát egész éjjel lőtte Dzserzsinszkből Nyalókakirály latortüzérsége.
Avgyejevka martalócai is kétfrontos harcot vívnak időnként. Ma éjjel történetesen nem a népköztársaságiakkal vívtak, hanem egymással. Ennek Donyeck volt a valódi haszonélvezője, és a donyecki reptér. A belháború oka ismeretlen.
Pervomajszk az éjszaka folyamán ismét ágyúzástól szenvedett. Pedig a korábbi ostromok kárainak és veszteségeinek sincs még meg a pontos listája. Sok pervomajszki lakost még mindig keresnek.

Jelenovkát és Dokucsajevszket viszont a valcmanista latortüzérség a legnagyobb egyetértésben bombázta. Volnovahában nagy a martalócegyetértés.
A Bahmutka-környéki területen, valamint Bolotennoje térségében mára virradóan komoly harcok dúltak.
Mariupol térségében Szopino falut lőtte a latortüzérség.
A mai nap folyamán maláj nyomozók érkeznek a tavaly nyáron lelőtt utasszállító repülőgép lezuhanásának területére. Szemlélődni akarnak-háromnegyed és elteltével.
Egykori valcmanista hordatagok-ma hadifoglyok-segítettek Húsvét közeledtével a martalóchad által megrongált templom “restaurálásában”.

A DNR központi tájékoztatási rodája szerint a népköztársasági erők továbbra is szigorúan tartják magukat a támadást tiltó parancshoz. A mára virradó éjszaka lezajlott összecsapásokban és latortüzérségi támadásokban Donbasszban három milicista esett el. A civil áldozatok száma nem ismert, mint ahogyan a fűbe harapott latrok egyedszáma sem!
gyétyihttps://balrad.wordpress.com/2015/04/12/husveti-tojasok-donbasszban-a-la-valcman/