2015. április 12., vasárnap

"Gyere haza fiatal" program

Hol máshol, mint otthon?

kepfeltoltes.hu/150606/Desktop_2015-06-06-_17-35-40-758_www.kepfeltoltes.hu_.jpg



A "Gyere haza fiatal" program a külföldön élő magyar állampolgárokat kívánja megszólítani. Legfőbb célunk, hogy kivándorolt honfitársaink számára lehetőséget kínáljunk arra, hogy Magyarországon színvonalas munkát vállalhassanak, egzisztenciát teremthessenek. Alternatívát kínálunk a külföldi élettel szemben, segítő kezet nyújtunk a hazatéréshez. Rendkívül hasznosnak és előnyösnek tartjuk a külföldi munkavállalást, a nyelvtanulást, a tapasztalatszerzést. Szeretnénk, ha számotokra Magyarország egy versenyképes, állampolgárainak egzisztenciális biztonságot nyújtó ország lenne. Partnercégeinkkel elkötelezett hívei vagyunk a programnak, mert mi hiszünk abban, hogy megéri.
Megéri a szülőföldön tanulni, munkát vállalni, családot alapítani és otthont teremteni.



"Azokat a fiatalokat, akik még itthon vannak, itthon kell tartanunk, akik pedig elmentek, vissza kell hívnunk. Biztosítani kell számukra a tanulás, munkavállalás, otthonteremtés és családalapítás lehetőségét."
- Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke



A PROGRAM CÉLJA
Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. az Egyesült Királyságban élő magyar állampolgárok hazatérését, hazai foglalkoztatását elősegíteni hivatott programot indít 2015-ben.
A programban az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk a hazatérni kívánó magyar állampolgárok számára:

- Együttműködő partnercégeink bemutatása

- Együttműködő partnercégeink legfrissebb állásajánlatainak kínálása

- Lakhatási, Mobilitási, Munkahelykeresési támogatásaink megismertetése

- Hazai foglalkoztatási lehetőségek bemutatása

- Hazai vállalkozási lehetőségek bemutatása, segítségnyújtás vállalkozás indításához

- Információcsomag a hazatérési lehetőségekről

- Londoni és budapesti mentorálás

- Friss hírek

- Sikertörténetek

CÉLCSOPORT

Olyan felsőfokú végzettséggel, vagy piacképes/speciális szakmával rendelkező kivándorolt állampolgáraink számára szeretnénk itthon az egzisztencia teremtésében, hosszú távú berendezkedésben, karrierlehetőség biztosításában segítő kezet nyújtani, akik kamatoztatni tudják a külföldön szerzett tapasztalataikat, a felsőfokú oktatásban szerzett tudásukat, illetve gyakorlati nyelvtudásukat.

A célcsoport további jellemzői:

- munkavállalás céljából tartózkodik az Egyesült Királyság területén,

- az Egyesült Királyságban van bejelentett állása,

- rendelkezik Egyesült Királyságbeli egészségbiztosítási kártyával.

A PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSA

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA NKft.), mint a program megvalósítója, az együttműködő partnereivel karrierlehetőséget biztosít a programhoz csatlakozott személyek részére.


kepfeltoltes.hu/150606/Desktop_2015-06-06-_17-57-10-232_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


Az együttműködő partnerek olyan, országosan ismert és elismert munkáltatók, akik fontosnak tartják, hogy a képzett munkaerő a magyar nemzetgazdaság keretin belül hasznosuljon.

Az OFA NKft. támogatásokat nyújt a programhoz csatlakozott személyek részére. A támogatási formákról, az igénybevétel feltételeiről és azok mértékéről a Támogatások menüpont alatt talál további információkat.

A PROGRAM HÁTTERE

A KSH által megvalósított SEEMIG projekt 355 ezer főre becsüli azon magyar állampolgárok számát, akik életvitelszerűen nem Magyarországon élnek, hanem külföldön dolgoznak. A migráns munkavállalók elsődleges célországai: Egyesült Királyság, Németország és Ausztria.

A felmérés szerint hazánkfiai legnagyobb számban az Egyesült Királyság területére vándorolnak ki munkahelykeresés, karrierépítés, tanulmányok folytatása, vagy önmegvalósítás végett.

A társadalom és a gazdaság számára hasznos a külföldi tapasztalat, nyelvtudás megszerzése, valamint más munkakultúra megismerése, ugyanakkor káros, hogy a hazai közoktatásban, felsőoktatásban megszerzett szellemi tőkéjük, fizikai képességük, esetleg a már itthon megszerzett munkatapasztalatuk nem a magyar nemzetgazdaság számára hasznosul. Fontos, hogy biztonságos és kiszámítható környezetet teremtsünk a migráns munkavállalók számára ahhoz, hogy külföldi munkájukat feladják, és egy Magyarországon működő vállalkozásnál helyezkedjenek el. Olyan álláslehetőségeket kívánunk biztosítani a célcsoport részére, amely a végzettségüknek, képességeiknek megfelelő, és amelyre hosszútávon számíthatnak.Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a gazdasági, szociális nehézségek miatt boldogulásokat
külföldön keresők számára olyan lehetőséget kínáljunk, melynek keretében szakmai képzettségükkel, tapasztalatukkal Magyarországon is érvényesülhessenek a munkaerő-piacon munkavállalóként, vagy képesek lennének önmaguk foglalkoztatását megoldani.


MEGVALÓSÍTÁS IDŐTARTAMA

2015.01.01. - 2017.12.31.
kepfeltoltes.hu/150606/Desktop_2015-06-06-_17-23-03-777_www.kepfeltoltes.hu_.jpg







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése