Az USA ösztökélésére Lengyelország a lehető legnagyobb titokban 300 darab felújított T-72 típusú tankot ad át a következő napokban Valcman juntájának.
ipc
Annyira titkosnak szánták a dolgot, hogy még a NATO szabványoknak megfelelően átalakított szerszámoknak új nevet is adtak. PT-91 lett a nevük. Azért a nagy titokzatoskodás, mert már a lengyelek is kezdik úgy érezni, hogy ennyire tán mégsem kéne magukat beleártani a nyíltan Oroszország ellen irányuló dolgokba!-de hát ugye…-a legnagyobb barát és szövetséges óhaja az teljesítendő. Még ha árt is az Oroszországgal ápolt kapcsolatoknak. Amikre bizony ráférne egy kis lengyel remont!
Amúgy pedig a polákok is úgy vélekednek, hogy a szállítmánnyal inkább a donbasszi népköztársasági erőket szerelik fel semmint Nyalókakirály martalóchordáját, hiszen maguk is úgy gondolják, hogy ezek a hadikészségek tán előbb kerülnek a népfelkelők birtokába, mintsem Valcman latorjai akár egy lövést is le tudnának adni velük.
Némiképpen növelheti a lengyelek fejfájását az is, hogy Washinton “kérésére” személyzettel együtt kell küldeni ezeket a tankokat Maradék-Ukrajnába. Ahonnan viszont lengyelestül mennének is Donbasszba.
Mindezek tetejébe ezeket a kiadott tankokat is majd pótolni kell. Bár szerintünk a pótlásra van az amerikaiaknak ötlete!
Tegnap óta némi fölfordulás esete forog fenn a Boszporuszon. Törökország az oka.
A török hatóságok ugyanis nem adtak engedélyt ukrán és amerikai hajóknak, hogy a Boszporusz csatornába behajózzanak. Cseppfolyósított gázszállítmányaikkal. A törökök szerint eléggé veszélyes mutatvány ez ahhoz, hogy ott úszkáljanak a szorosban-Isztambul előtt. Még valami baj származhat belőle-mondta tegnap Kijevben Jonet Dzsan Tegel, Törökorszák kijevi nagykövete. Hozzátette, hogy országa döntésének semmi köze a nemzetközi helyzethez.
Most aztán zajlik a fejvakargatás, hogy mi is legyen?

https://balrad.wordpress.com/2015/03/21/tankok-es-tankerek/