"A mi országainknak, amelyek a fájdalom és a háború hazái." - tömören így jellemezték a közel-keleti államokat Faia és Rihan Younan, akik szerint a káosz helyett, inkább az ígéret és szeretet otthonának kellene lennie. Egy dalt állítottak össze, amelyben bemutatják a régióban zajló eseményeket és azt, hogy az elmúlt években mennyit szenvedtek itt az emberek.

A több mint nyolc perces videófelvételen az előadók kitérnek minden jelentős, jelenleg is zajló közel-keleti eseményre: a szíriai polgárháborúra, az Iszlám Állam nevű terrorista szervezet ámokfutására, az iraki háborúra és a feszült belpolitikai állapotokra Libanonra. A videót Svédországban készítették és palesztin, szíriai, libanoni meg iraki aktivistákkal együtt írták a dalszöveget. A videó lényegében egy vádirat mind a helyi kormányoknak, mind a nemzetközi közösségnek.

"Az iraki háború felszabadított minket az elnyomás, a terror és az igazságtalanság alól. Azonban annál még nagyobb elnyomás, terror és igazságtalanság jött." - bírálták az énekesek az amerikai kormányt, akik szerint a "szabadság csak még jobban megosztott minket, etnikai és vallási értelemben egyaránt". Ilyen és ehhez hasonló kijelentéseket tesz Rihan Younan, miközben húga Faia énekel. A videót október 10-én rakták fel az internetre, de már legalább négyszázezren látták.

A dal, angol felirattal:
Magyar felirattal:

Kapcsolódó:
A hírek hamisítása - Ismert német újságíró vallomása
Izraelben emberölésre tanítják a gyerekeket
10 civilians killed in US-led airstrikes in Syria - watchdog
A világhatalom lelkén szárad 3700 ukrán halála - az ember nem számít, csak a megszerzendő gyarmat
Lavrov gyarmatosítónak nevezte Nyugat oroszellenes politikáját
Lavrov: Moszkva nem fogja egyeztetni a nyugati szankciók eltörlésének feltételeit az USA-val és az EU-val
Napvilágot látott egy dokumentum: Az USA hadereje 1992-ben tervbe vette a III. világháborút


Pénteken este az amerikaiak bombázták és gyilkoltak Szíriában!
10 szír állampolgárt öltek meg, köztük egy fiatalkorú gyereket, - jelentette egy a szíriai emberi jogokat figyelő független szervezet.
al-Kasham városánál a Koniko földgázüzemnél 7 embert öltek meg a bombák.
al-Hasakah tartományban Kabiba falunal egy kőolajkútnál 3 embert öltek meg a bombák.
Washington tagadja a hírt, hivatkozva a bizonyítékok hiányára, ill. a nem elismerésére!
Tehát ebből kiindulva a hír igaz! (Décsi István)