Donbasszban tegnap és a mára virradó éjszakai is a “se veled, se nélküled tűzszünet” eseményei voltak a jellemzőek.
Este tiz órakor a DNR erői bejelentették, hogy teljes mértékben ellenőrzésük alá vonták a donyecki repülőtér új terminálját. A harc tegnap egész nap és az éjszaka is szakadatlanul tombolt a repülőtéren, immár csak kézifegyverekkel. Csapataink már a régi terminálért, és az annak a környékén lévő épületekért harcolnak. “Nagyon nehéz a dolgunk, hiszen a repülőtér alatt olyan alagútrendszer húzódik, ami leginkább egy termeszvárhoz hasonlitható” – irja a közlemény.
Ополченцы захватили терминал донецкого аэропорта
A repülőtérért vivott harc egyértelmű elutasitása Valcmanék azon ajánlatának, hogy “önként” átadják a donyecki repteret a népköztársaságiaknak, ha azok visszavonulnak Mariupoltól. Úgy néz ki elemzők szerint, hogy a népfelkelők számítása beválik. Talán még két – három nap, és “meglesz” a donyecki reptér, és Mariupolnál is jelen lesznek a népi erők.
Tegnap egyébként gyásznap volt Donbasszban. A “Nép Tragédiája Napja”
Виктор ГУСЕЙНОВ
Виктор ГУСЕЙНОВ
Виктор ГУСЕЙНОВ

Ebből az alkalomból a Szaur Mogilon eltemettek húsz, az utóbbi időkben elesett népköztársasági harcost.
Виктор ГУСЕЙНОВ
Виктор ГУСЕЙНОВ
Виктор ГУСЕЙНОВ
Az 1943 – as harcokban elesett szovjet hősök sírjai mellett létesitett új parcellába Donbassz Felszabaditó Háborújának hőseit temették. A Donyecki Népköztársaság törvényhozása rendeletben nyilvánitotta a Szaur Mogilt Donbassz Hőseinek emlékhelyévé, a sztálingrádi Mamajev Kurgan mintájára.
Herszon és Zaporozzsje ellenálló csoportjai az utóbbi napokban nagyon komoly mennyiségű hadfelszereléshez jutottak. “Topol” gerillazászlóalj – parancsnok bejelentése szerint akár ötezer ellenállót képesek felszerelni egyéni védőeszközökkel, automata kézifegyverekkel, rakétagránátokkal és nehézgéppuskákkal. Kommunikációs rendszert is immáron ki tudnak épiteni. Rossz hír ez nagyon az Újoroszországban ólálkodó latorbandák számára.
Lavrov orosz külügyminiszter amiatt sopánkodott tegnap, hogy a donbasszi ellenállók nem hallgatnak Moszkvára.

Polgári célú újrahasznositás Újoroszországban


Ezenközben tovább hízik az “Ajdar” bűnlajstrom. Újabb tömegsirokat fedeznek fel a neonáci horda egykori előfordulásainak helyszínein. Kínvallatások, erőszakoskodások, gyilkosságok, esztelen pusztítás – ez jellemzi a féktelen és gátlástalan gyilkoshorda donbasszi ámokfutását. Tegnapra hatvannégy áldozatukat sikerült azonosítani.
Oroszország újfent megerősítte: háborús bűncselekményként értékeli, és tartja nyilván az orgyilkos bandák cselekedeteit, és nemzetközi jogi lépéseket fog kikényszeríteni a FELELŐSÖK és a bűnelkövetők bíróság elé állítása és megbüntetése érdekében.

http://balrad.wordpress.com/2014/09/28/ujoroszorszag-hirei-2/


A donyecki repülőtéren egyre kissebb és egyre szűkűlőbb gyűrűbe zárt valcmanista banditákon a jelek szerint kitört az öngyilkossági hajlam.

Ma délelőtt a még kezükön lévő romok közül váratlanul tüzérségi tüzet zúditottak a város Kijev és Kujbisev kerületeire. Az Ekonomicseszkaja, a Mirgorodszkaja, és az Engelsz utcákban egész lakótömbök váltak a földdel egyenlővé. Megsemmisült a ugyancsak az Ekonomicseszkaja úton található “Grand” bútorgyár jelentős része is. A Kijev – kerületi tanács közleménye szerint 14 lakótömb vált lakhatatlanná, és a kerület infrastruktúrája is ismét jelentős mértékben károsodott a latortüzérség terrortámadása miatt.
Délelőtt tiz órakor a város központjában is robbanások voltak hallhatóak. A tömegközlekedés teljesen leállt.
A népköztársasági erők viszont immár nem mernek tüzérséget bevetni a valcmanista bérgyilkosok megfékezésére, hiszen már saját csapataik is ezáltal veszélybe kerülnének.
A mai nap szomorú szenzációja – már amennyire szenzáció számba megy manapság az ilyen – újabb tömegsírra bukkantak Donyeck – környékén. Ezúttal is egy bányaüzem területén fedezték fel a szörnyűséges helyet.