Az utóbbi napokban különös módon aktivizálta magát a Demokratikus Koalíció, láthatóan egységes módon cselekszik a vele érdekegyezségben lévő liberális médiával, amely elsősorban a keleti nyitás mellett elkötelezett politikusok ellen igyekszik lejárató propagandát folytatni. Ezúttal az újonnan kinevezett külügyminiszter került célkeresztbe, akinek feladata deklaráltan nem az "euroatlanti együttműködés" szorosabbra fűzése, hanem a keleti nyitás irányítása.
Törvényszerű, hogy az Index liberális hírportál újabb személyes alapú lejáratási kampányba kezdett, aminek ideális táptalajt adott, hogy Szijjártó Péter a közelmúltban 167 milliós luxusvillát vett, anyagi hátterével pedig nem tudott elszámolni. Hogy miért is kellene elszámolnia, ebből a szempontból miben különb Szijjártó a többi politikusnál, az egy olyan kérdés, amit senki nem tesz fel.
Morális alapon igencsak megkérdőjelezhető, miért vesz egy politikus 167 milliós luxusingatlant, amikor az országból munkahely híján menekülnek a fiatalok, egy átlagos, dolgozó ember a tízmilliós ingatlant is évtizedes törlesztés árán veheti meg. Miért vesz a politikus 167 milliós házat egy ilyen helyzetben, ahelyett, hogy vagyonát munkahelyteremtésre fordítaná? Mert megteheti. Ez a liberális demokrácia velejárója, hogy megteheti, és senki nem kéri számon érte. Gyurcsányon senki nem kéri számon, hogy neki még nagyobb, még drágább luxusingatlanja van. A többi politikuson sem kéri számon senki, mert ilyen a liberális demokrácia. Aki gátlástalanabbul tud taposni, aki ravaszabb, aki kihasználja a törvényben rejlő kiskapukat, akinek elég defektes az értékrendje, az vehet magának egy ilyen luxusingatlant, ha más, defektes értékrendű emberekkel összeáll és megtanul törvényesen lopni. Senki nem kéri számon érte, mert ilyen a liberális demokrácia.
Vannak viszont olyanok, akik a fentieken felül még azt a hibát is elkövetik, hogy éppen a választások előtt vesznek meg egy ilyen luxusingatlant. Szijjártó luxusvilla ügye nem csak erkölcsi kérdés, hanem politikai analfabétának kell lenni ahhoz, hogy valaki választások előtt ilyen hibát kövessen el.
Budapesten és környékén rengeteg luxusingatlan van, igen nagy százalékukban politikus lakik. Természetesen az Index nem közöl tényfeltáró riportot a még megmaradt baloldali politikusok luxusvilláiról. Pedig vannak azok is szép számmal. Őket annak a politikusnak a luxusvillája érdekli, aki a keleti nyitás embere. A liberális média leadta a kezdőlövést, amihez most csatlakozott a Demokratikus Koalíció is: a DK követeli, hogy Orbán Viktor vonja vissza Szijjártó kinevezését. Együtt, olyan emberek, akik szinte kivétel nélkül luxusingatlanban laknak, követelik, hogy a miniszterelnök vonja vissza valakinek a kinevezését, aki csak most költözik be a luxusingatlanba.
Mindez mi miatt? Mert Szijjártó nem az euroatlanti integráció gyorsítására kinevezett külügyminiszter, hanem a keleti nyitás embere.
Gyurcsányék szemszögéből a Szijjártó-ügy annyit jelent, hogy ha a keleti nyitás emberei elkezdenek beköltözni a luxusvillákba, nekik éveken belül ki kell majd költözni. Mindegy, mennyiért vették, mennyit fizettek azért, hogy az újságírók az ő luxusingatlanjaikkal ne foglalkozzanak, menniük kell. Az utolsó rúgkapálásaikhoz pedig ideális táptalajt ad, hogy ehhez fel lehet használni a nép hangját. A tömegek ugyanis tapsolnak hozzá: "igen, Szijjártó mondjon le, a mi adóforintjainkból vette, egyébként is lop, csal hazudik". Az emberek megint abba az irányba gyűlölködnek, amit a liberális média kijelöl számukra.
Budapest és környéke tele van luxusingatlannal. Igen nagy százalékában politikus lakik. Mert liberális demokrácia van, emiatt megtehetik. Tényleg a luxusingatlannal van a probléma, vagy megint abba az irányba gyűlölködik a nép, amit a liberális média kijelöl? Hány luxusingatlant értékesítettek Budapest környékén az utóbbi 3 hónapban? Rengeteget, mert ez egy hatalmas piac, luxusingatlanokat adnak és vesznek, akinek van pénze rá. Melyikkel van a gond? Amelyikre a liberális média rámutat. A többi nem tűnik fel senkinek.
Hídfő.net | Birkákat terelik


http://www.hidfo.net/2014/09/28/luxusvilla-gond-vagy-az-erdekserelem