2014. július 24., csütörtök

Valcman latorlégierejének “fekete szerdája” Donbasszban

A tegnapi donbasszi nap a valcmani latorlégierő “fekete szerdája” volt.
A “zsákban” elszenvedett katasztrofális katonai jellegű vereség okán a “maláj remény” szülte “Új Taktika” valójában csak Nyalókakirály donbasszi népirtását emelte új szintre.
pusz
A múlt heti “maláj eset” óta passziv milicista légvédelem arra bátoritotta Maradék-Ukrajna véreskezű uralkodóját, hogy hadseregének megmaradt légierejét is aktivizálja. Ennek az aktivitásnak tegnap három latorrepülőgép esett áldozatul – még mielőtt bárki emberfiában a földön kárt tehettek volna. A harmadik hiénagépet tegnap este negyed tizkor csapta le a népi milicia légvédelme Perevalszk egéről.
Nyalókakirály földi latorjai persze többen vannak, mint légiereje. Ráadásul ezek a hordák könnyen feltölthetők a veszteségeket pótlandó. Luhanszkot tegnap este negyed tizkor kezdték lőni tüzérséggel. A Metaliszt-környékéről leadott sortüzek kizárólag lakótelepeket bombáztak. Az éjszaka folyamán még nem derült ki az áldozatok száma, de az biztosnak tűnik, hogy sokan vannak. Civilek.
Az éjjel újabb latorerősités érkezett Luhanszkhoz. Egy újabb rohamosztagot szállitott Nyalókakirály három helikoptere a térségbe, a már ott tanyázó négy társaság mellé. Kezdi a kijevi latorhatalom megtülteni a luhanszki húsdarálót alapanyaggal.
Éjjel egy órakor figyeltek meg Kramatorszk felől egy Luhanszk irányába tartó latormenetoszlopot, amely “SZMERCS” és “URAGAN” vetőgépekből állt. Vélhetőleg ezek a vetőgépek tartottak útközben egy kis pihenőt, ami alatt Liszicsanszk alvó civiljeinek álmát kergették el. Mármint csak azokét, akik még tudnak aludni. Azok pedig rémálomból ébredhettek a rettenetes valóságra.
Kalinovka irányából éjjel negyed kettő tájban kezdte a latorhorda nehéztüzérsége lőni a donyecki repülőteret. A miliciák a repülőtérről egyébként kivonták csapataikat, de erről a latrok úgy látszik nem tudnak. Mivelgogy a reptéren már csak a zsoldosok ottrekedt egyedei vannak-hát őket lőttékk kollégáik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése