2014. július 24., csütörtök

Úgy fest, hogy Valcmanék megtalálták a “forró pontot”-ami háborúhoz vezethet Oroszországgal, és amibe végre beléphet a NATO latorszövetség is.

Valcmanék ugyanis már készitik a dokumentumot, amely alapján fel kivánják mondani az egyezményt Oroszországgal, a Transznyisztria területén állomásozó orosz békefenntartó erőkre vonatkozóan.
Ha ezt megteszik, akkor a Transznyisztriában állomásozó orosz egységek sem levegőben, sem szárazföldön nem lesznek megközelithetők Oroszország számára. Vagyis: ki kell őket onnan vonni!
Igen ám! De ebben az esetben a tiraszpoli kormány máris védelem nélkül marad, hiszen területére igencsak fáj a foga a moldovai vezetésnek, amely nem hajlandó elismerni Transznyisztriát-mint államot. Ha onnan távoznak az orosz békefenntartók, Kisinyov azonnal lerohanja a Dnyesztermelléket. Az a Kisinyov, amely hadseregének a vezetését a román hadsereg parancsnoksága alá rendelte.
Márpedig ha a moldáv “hadsereg” belép Transznyisztria területére, azt csakis román irányitással teheti meg! Amely Románia meg-ugye-tagja a NATO-latorszövetségnek! Amely latorszövetség viszont-alapokmányába foglalt kötelezettsége szerint-köteles “megsegiteni” a latorszövetség hadviselő tagját.
Ha Oroszország nem vonja ki békefenntartóit, az ellátmányt csaki katonai HÁBORÚS AKCIÓK keretébenfogja tudni eljuttatni csapatai számára, Ukrajna területén keresztül. HA Ukrajna felmondja a szóban forgó megállapodást.
Márpedig miért ne tenné meg? Hiszen ezzel rákényszeritené Oroszországot, hogy az “megtámadja” Ukrajnát!
Valcmanékat pedig egy forradalomtól csak egy háború “menthetné” meg!
Hacsak…!
Hacsak Oroszország azt nem mondja, hogy rendben van! Kivonom csapataimat Transznyisztriából, és beáldozom a területet. A “béke” kedvéért! Elveszitek legfeljebb egy minibarátot!
Namárost! Egy ilyen döntést nem Oroszország hozna meg, hanem az orosz politikai és állami vezetés! Ami pedig nem biztos hogy tetszene a szélesebb értelemben vett Oroszországnak! Amely megalázónak tartaná ezt a döntést. Ami ráadásul korántsem biztos, hogy csökkentené egy orosz-NATO háború eshetőségét!
(ITAR-TASSZ hire nyomán B-R)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése