2014. július 24., csütörtök

Negyven ukrán katonát gyanúsítanak gyilkossággal

Az orosz katonai nyomozati bizottság negyven ukrán katona, közte alacsonyabb és magasabb rendfokozatú tisztek, pilóták neveit sorolta fel, akiket személyesen gyanúsítanak civilekkel szembeni erőszak, és gyilkosság vádjával. A orosz hatóság az elmúlt hetekben bizonyítékokat gyűjtött ezen személyek ellen. Sokkal több ember gyanúsítható, de ez a negyven bizonyíthatóan közreműködött több száz civil megölésében.
Civil halálesetek Szlavjanszkban és Donyeckben. A nyugati agresszió azt is fenyegeti, aki nem akar harcolni, csak békét akar.
Az orosz hatóság felajánlotta, ha az ukrán kormány hajlandó ezt a negyven embert nemzetközi bíróság elé állítani, akkor Oroszország is hajlandó bíróság elé állítani azokat a személyeket, akiket az ukránok meggyanúsítottak terrorizmus támogatásának vádjával.
Az oroszországi személyek, akiket az ukránok megneveztek, humanitárius segítséget szállítottak Új-Oroszországba, valamint sebesültek ellátásához szükséges elsősegély állomást telepítettek a határ közelébe. Itt láttak el átmenekült civilek, orosz harcosokat, de ukrán katonákat is. Ráadásul ezek az emberek semmiképpen sem támogathattak terroristákat, mivel idáig egyetlen ország sem minősítette terrorizmussá az orosz szabadságharcosokat. Új-Oroszország területén azonban eddigi becslések szerint tízezer ember halt meg, nagy többségében civilek, de sok ukrán katona is elesett a harcokban. A milíciának is vannak veszteségei, de lényegesen kevesebb mint a hadseregnek.
Alexander Bartrikin, a nyomozóbizottság elnöke kijelentette, amennyiben az ukránok nem állítják bíróság elé a bizonyítékokkal igazolható gyilkosokat, úgy az ukrán kormány vádolható gyilkosok rejtegetésével, bújtatásával.

http://www.hidfo.net/2014/07/24/negyven-ukran-katonat-gyanusitanak-gyilkossaggal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése