Az amerikai pénzügyminisztérium szankciókat vezetett be Dmitrij Nikulin orosz állampolgár, valamint az oroszországi Timer Bank és Sztrojtrejd, valamint a dél-oszétiai International Settlement Bank ellen – derül ki a pénzügyi tárca írásbeli közleményéből.

A szankciós listára való felvétel az Egyesült Államokban lévő vagyontárgyak befagyasztásával, valamint a szankcionált személyekkel és szervezetekkel üzleti kapcsolatban álló amerikai állampolgárok és vállalatok számára tilalommal jár.

Washington állítása szerint a korlátozás alá került személyek „lehetővé tették és támogatták az Oroszország és a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (KNDK) közötti tiltott fizetési mechanizmusok létrehozására irányuló folyamatos erőfeszítéseket”. Állítólag „segítséget nyújtottak a KNDK és Oroszország szankciók kijátszásához”, és részt vettek „a KNDK törvénytelen tömegpusztító fegyver- és ballisztikusrakéta-programjainak finanszírozásában”, valamint támogatják Oroszország ukrajnai különleges hadműveletét.

„Az Oroszország és a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (KNDK) közötti növekvő pénzügyi együttműködés közvetlenül fenyegeti a nemzetközi biztonságot és a globális pénzügyi rendszert” – mondta Matthew Miller, az amerikai külügyminisztérium szóvivője sajtónyilatkozatában.

A szankciókat számos olyan jogi személyre is kivetették, amelyekre már korábban is vonatkoztak amerikai korlátozások. Ezek közé tartozik a Russian Financial Corporation bank, a Trans Kapital, a Center for International Settlements (CMRBank LLC) és a phenjani székhelyű Korea Kwangson Banking Corp.

https://oroszhirek.hu/orosz-es-del-oszet-bankok-elleni-szankciokat-jelentett-be-az-egyesult-allamok/